Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες


Η ύπαρξη πιστοποιητικού SSL σε κάθε ιστοσελίδα είναι αρκετά σημαντική, όχι μόνο για την υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης όσο και για την ασφάλεια που εμπνέει στους επισκέπτες των ιστοσελίδων. Η Google έκανε ανακοινώσεις σχετικά με το τι θα ισχύει σε όσες ιστοσελίδες δεν έχουν SSL.

Ποια είναι η ανακοίνωση που έκανε η Google;
Η ανακοίνωση αυτή αναφέρει ότι με το λανσάρισμα του Chrome 68 τον Ιούλιο του 2018 όποια ιστοσελίδα δεν έχει πιστοποιητικό SSL θα χαρακτηρίζεται αυτομάτως ως "Not secure".

Δείτε πως θα απεικονίζεται αυτό στην παρακάτω εικόνα.


Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί στις αλλαγές που θα γίνουν όσον αφορά την ηλεκτρονική ασφάλεια των χρηστών. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, μέχρι τώρα ο Chrome εμφάνιζε "Μη ασφαλής" όταν μια ιστοσελίδα είχε πεδίο για login και μόνο σε αυτήν τη σελίδα και όχι σε ολόκληρη την ιστοσελίδα. Από τον Ιούλιο του 2018 θα εμφανίζει πλέον σε ολόκληρη την ιστοσελίδα "Μη ασφαλής" είτε έχει σελίδα για login είτε όχι, εφόσον δεν υπάρχει εγκατεστημένο πιστοποιητικό SSL.Καθώς επίσης πολύ σημαντικό είναι να ξέρουμε όλοι μας τι είναι τα πιστοποιητικά SSL, όπου μπορείτε να μάθετε πληροφορίες εκτενώς μέσα από το άρθρο μας. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι είναι τι σημαίνει HTTP και HTTPS ώστε να καταλάβουμε γιατί γίνοται αυτές οι αλλαγές. Είναι πολύ σημαντικό όλοι όσοι έχουμε μια ιστοσελίδα να καταλάβουμε τη σπουδαιότητα της μετάβασης απο HTTP σε HTTPS.

Έχοντας ενεργοποιημένο ένα πιστοσποιητικό SSL στην ιστοσελίδα μας δημιουργούμε ασφάλεια στους επισκέπτες της καθώς πιστοποιείται η τατυτότητα της και προστατέυονται τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών με ισχυρή κρυπτογράφηση. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει εμπιστοσύνη από την πλευρά των πελατών ότι η ιστοσελίδα στην οποία καταχωρούν τα ευαίσθητα δεδομένα όπως προσωπικά στοιχεία, στοιχεία καρτών τραπέζης δεν θα υποκλαπουν. Πολύ θετικό είναι επίσης ότι η Google ανακοίνωσε ότι θα κατατάσει υψηλότερα στις αναζητήσεις τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν SSL, αυτό θα συμβεί καθώς το HTTPS θα χρησιμοποιηθεί ως δείκτης στις αναζητήσεις των χρηστών.

Επιλέξτε ένα πιστοποιητικό SSL ώστε να φαίνεστε ώς "Ασφαλής" στο Google Chrome μέσα από το innoview.gr!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...