Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες


Οι συναλλαγές που πραγματοποιούμε μέσω διαδικτύου είναι αρκετές, έτσι η ασφάλεια που απαιτείται για αυτές είναι σημαντική. Την ασφάλεια μας στο διαδίκτυο την αναγνωρίζουμε από το "s" στο τέλος του http στη γραμμή διευθύνσεων. Οπότε αυτό που πρέπει να ελεγχθεί είναι η μετάβαση από το http στο https.

Ποιος είναι ο λόγος όμως που πρέπει να γίνει αυτή η μετάβαση;

Ένας πολύ σημαντικός λόγος είναι η ασφάλεια ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Συγκεκριμένα, στα ηλεκτρονικά καταστήματα επεξεργάζονται αρκετά προσωπικά δεδομένα όπως όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης και πληροφορίες πιστωτικών καρτών και όταν δεν υπάρχει πιστοποιητικό SSL τα δεδομένα αυτά αποστέλλονται μέσω διαδικτύου με καθαρό κείμενο. Οι περισσότεροι χρήστες θέλουν την ασφάλεια στις διαδικτυακές συναλλαγές τους, έτσι παρατηρούν αν υπάρχει πιστοποιητικό SSL καθώς θέλουν αν είναι απόλυτα σίγουροι ότι τα δεδομένα τους προστατεύονται.

Σύμφωνα με όσα έχουμε αναφέρει παραπάνω βλέπουμε ότι η μετάβαση στο HTTPS δίνει πολλά πλεονεκτήματα σε διάφορους τομείς. Παρακάτω θα δούμε ένα μικρό οδηγό για το πως μπορείτε να κάνετε μετάβαση της ιστοσελίδας σας από HTTP σε HTTPS.

 Αγορά πιστοποιητικού SSL

    1. Domain validation(DV)
    2. Organization validation(OV)
    3. Extended validation(EV)
 Εγκατάσταση πιστοποιητικού SSL
  Ενημέρωση των συνδέσμων στον κώδικα (hard-coded links) και προσθήκη ανακατευθύνσεων 301
 SEO και Google Analytics

Η ασφάλεια των διαδικτυακών μας συναλλαγών είναι πολύ σημαντική. Η ασφάλεια στον διαδικτυακό κόσμο παρέχεται με τη χρήση του πιστοποιητικού SSL. Έτσι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αγοράσουμε ένα πιστοποιητικό SSL, επιλέγοντας έναν από τους 3 διαθέσιμους τύπους (DV, OV και EV). Αφού επιλέξουμε και αγοράσουμε ένα πιστοποιητικό αυτό που πρέπει να γίνει μετά είναι η εγκατάσταση. Η διαδικασία εξαρτάται από το διαχειριστικό του πακέτου φιλοξενίας σας αν είναι cPanel ή Plesk Onyx. Έπειτα πρέπει να προσαρμόσετε την ιστοσελίδα σας ώστε να ανοίγει μόνιμα σε https. Επίσης, η χρήση πιστοποιητικού SSL δίνει στην ιστοσελίδα υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης καθώς επίσης και η διαχείριση του Google Analytics είναι πιο απλή.

Επιλέξτε ένα πιστοποιητικό SSL μέσα από το innoview.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...