Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες

Web SecurityΌλοι γνωρίζουμε τα τέσσερα πρώτα γράμματα http όταν πληκτρολογούμε μια διεύθυνση διαδικτύου. Aυτό αλλάζει και πάμε σε πιο ασφαλές περιβάλλον, προστίθεται το γράμμα "s" και γίνεται https. Με τη χρήση του "s" στο http απεικονίζεται η χρήση πρωτοκόλλου ασφαλείας στην ιστοσελίδα, γνωστό ως SSL.

Τι σημαίνει στην ουσία αυτό; Σημαίνει ότι υπάρχει κρυπτογράφηση στο σημείο μεταξύ του server και του browser του τελικού χρήστη. Από τον Ιανουάριο του 2017 όλοι οι browsers θα ενημερώνουν το χρήστη με ενδείξεις στην γραμμή της διεύθυνσης (url), όπου γίνεται χρήση των κωδικών του ή πραγματοποιεί πληρωμές αν τα στοιχεία του είναι ασφαλή ή όχι. Παρακάτω θα δούμε κάποιες αλλαγές που θα συμβούν σε δύο γνωστους browsers.

  Ενδείξεις Chrome

O Chrome σχεδιάζει να προειδοποιεί τους χρήστες για μη ασφαλή ιστοσελίδα η οποία ζητά κωδικούς ή πληρωμές με τη φράση "Not Secure". Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

Ενδείξεις Chrome   Ενδείξεις Firefox

Ο Firefox θα κινηθεί στην ίδια λογική με τον Chrome όπου θα δείχνει μια κλειδαριά με μια κόκκινη γραμμή όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω.

Ενδείξεις Firefox  Μη διαθέσιμα χαρακτηριστικά

Αρκετά χαρακτηριστικά του Chrome, όπως το geolocation, device motion/orientation, κ.α., θα είναι διαθέσιμα μόνο σε https.

  Γρήγορο πρωτόκολλο για http

Το πρωτόκολλο http/2.0 (το οποίο θα είναι σύντομα διαθέσιμο στις υπηρεσίες shared hosting του innoview.gr) είναι η αντικατάσταση του πρωτοκόλλου http, το οποίο το καθιστά πιο γρήγορο. Αυτό υποστηρίζεται μέσα απο το https στους Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari και Opera. Οι ιστοσελίδες που θα έχουν μεταβεί σε http/2.0 θα πρέπει να έχουν SSL.

Κανένας κάτοχος δεν θα ήθελε να έχει μία κόκκινη σήμανση η οποία να δείχνει ότι δεν είναι ασφαλής η ιστοσελίδα του. Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον για την ιστοσελίδα σας και τους επισκέπτες της με τα πιστοποιητικά SSL του innoview.gr

Δείτε τα πιστοποιητικά SSL που σας προσφέρεί το innoview.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...