Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες


Αρκετές έρευνες στις μέρες μας, έχουν δείξει ότι ο καλύτερος τρόπος για ένα αποδοτικό marketing plan της εταιρείας ή του οργανισμού σας είναι η τμηματοποίηση των πελατών σας. Ξέρετε όμως τι είναι η τμηματοποίηση και πώς μπορεί να βελτιώσει το marketing σας;

 Τι σημαίνει τμηματοποίηση στο marketing;
Η τμηματοποίηση σημαίνει ότι ξεχωρίζετε τα άτομα που έχετε στις λίστες του newsletter σας. Κάνοντας την τμηματοποίηση των επαφών σας με βάση κάποια κοινά χαρακτηριστικά που έχουν, το marketing σας γίνετε αυτομάτως αποδοτικότερο, διότι θα στέλνετε στους ανάλογους πελάτες προϊόντα ή υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν και δεν θα αδιαφορούν για τα email ή τα sms που λαμβάνουν από την εταιρεία ή τον οργανισμό σας. Η τμηματοποίηση είναι μια ενέργεια που κάνετε στην καθημερινότητα σας, δηλαδή άλλον τρόπο ομιλίας έχετε όταν μιλάτε με κάποιον φίλο σας, άλλον όταν μιλάτε σε άτομο της οικογένειας σας και άλλο τρόπο όταν μιλάτε στους συναδέλφους σας. Άρα η τμηματοποίηση των πελατών σας, σας βοηθάει να μιλάτε στους πελάτες σας όπως θέλουν να τους μιλάνε.

  Γνωρίζετε πότε θα είναι αναγκαίο να κάνετε τμηματοποίηση των πελατών σας
Υπάρχουν διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης της τμηματοποίησης, αλλά αυτό που πρέπει να κατανοήσει το τμήμα marketing της εταιρείας ή του οργανισμού σας είναι αν το κοινό σας αποτελείται από ομάδες ανθρώπων που ενδιαφέρονται για διαφορετικά προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχετε.
Κάποιες περιπτώσεις είναι οι παρακάτω:
  1. Όταν παρέχετε αρκετά προϊόντα που εξυπηρετούν διαφορετικά καταναλωτικά κοινά
  2. Όταν παρέχετε αρκετά προϊόντα που εξυπηρετούν κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες του ίδιου καταναλωτικού κοινού
  3. Όταν παρέχετε τα ίδια προϊόντα, αλλά εξυπηρετούν πολλά καταναλωτικά κοινά ταυτόχρονα
Άρα, τμηματοποιείστε το κοινό των πελατών σας εάν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας απευθύνονται σε ομάδες ατόμων με διαφορετικά ενδιαφέροντα.

  Έχετε τελικά καλύτερα αποτελέσματα στο marketing σας;
Όταν τμηματοποιείτε τις καμπάνιες marketing σας, έχετε πάντα καλύτερα αποτελέσματα γιατί οι χρήστες που λαμβάνουν email ή sms για προϊόντα ή υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν, είναι πιθανότερο να κάνουν κάποια αγορά σε σχέση με την μαζική αποστολή email ή sms. Έτσι το τμήμα marketing σας θα είναι αποδοτικό σε μικρότερο χρονικό διάστημα, διότι θα έχετε κέρδος από τις αγορές που θα πραγματοποιηθούν καθώς και θα έχετε λιγότερο χρόνο στην δημιουργία αποδοτικής στρατηγικής marketing για το τμήμα σας.

Το innoview.gr σας παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες marketing μέσα από την εφαρμογή inSMS και inNewsletter. Η εφαρμογή inSMS εκτός από την εύκολη χρήση της, σας παρέχει την δυνατότητα μαζικής αποστολής sms σε όλες τις επαφές σας με χαμηλό κόστος. Όσον αφορά την μαζική αποστολή emails, το innoview.gr σας παρέχει μια εύχρηστη εφαρμογή, στην οποία μπορείτε να αποθηκεύετε και να βλέπετε τα αποτελέσματα της email καμπάνιας σας. Η υπηρεσία inNewsletter, σας παρέχει επιπλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ήδη έτοιμα templates για να στείλετε την email καμπάνια σας.

Δείτε την υπηρεσία inSMS που σας παρέχει το innoview.gr!
Δείτε την υπηρεσία inNewsletter που σας παρέχει το innoview.gr!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...