Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες


Κάποιο κακόβουλο άτομο, χρειάζεται μόνο μια φορά να παραβιάσει την ιστοσελίδα σας για να προκαλέσει ζημία στα δεδομένα σας. Γιατί όμως να το επιτρέπετε αυτό; Έχετε πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ιστοσελίδας σας;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μην παραβιάζετε η ιστοσελίδα σας στο διαδίκτυο με βάση κάποιες έρευνες που έχουν γίνει στον συγκεκριμένο τομέα. Η δημιουργία ισχυρού κωδικού για τον λογαριασμό σας απαιτεί την υιοθέτηση και διαχείριση κάποιων τεχνικών. Προκειμένου να μην έχετε πρόβλημα με τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε θα πρέπει αρχικά να τους αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το βέλτιστο είναι κάθε 6 μήνες. Βέβαια, αυτό είναι ανάλογα με τα δεδομένα που καταγράφονται στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να αλλάζετε συχνότερα τον κωδικό σας. Άρα όσο πιο τακτικά τόσο καλύτερα για την ασφάλειά σας καθώς και την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας. Εκτός από την συχνή αλλαγή του κωδικού σας, ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η ισχύς του κωδικού σας. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει ο κωδικός σας να αποτελείται από αρκετά γράμματα (κεφαλαία και πεζά), αριθμούς καθώς και σύμβολα. Θα πρέπει επίσης να μην είναι προβλέψιμος, δηλαδή μην χρησιμοποιείτε για κωδικό το όνομα ενός κατοικίδιου σας. Τελειώνοντας για καλύτερη ασφάλεια καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό σε διαφορετικά συστήματα.


  Ένας πολύ σημαντικός τρόπος ασφαλείας είναι η χρήση two-factor authentication για τους λογαριασμούς σας.
Η χρήση του επιπλέον κωδικού πιστοποίησης two-factor έχει σαν αποτέλεσμα να ασφαλίζετε με ένα επιπλέον τρόπο την ιστοσελίδα σας. Η χρήση του κωδικού έχει εφαρμοστεί στις περισσότερες πλατφόρμες διαχείρισης με σκοπό να είσαστε προστατευμένοι με ένα επιπλέον βήμα πριν την είσοδό σας στην πλατφόρμα διαχείρισης της ιστοσελίδας σας. Ο κωδικός αυτός είναι μοναδικός για τον κάθε χρήστη και η μόνη απαίτηση του είναι η χρήση κάποιου smartphone για να κατεβάσετε την ασφαλή εφαρμογή που δημιουργεί τους κωδικούς two-factor, δηλαδή την εφαρμογή Google authenticator.


  H φιλοξενία της ιστοσελίδας σας
Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας είναι ο χώρος φιλοξενίας σας. Ο διαχειριστής θα πρέπει να ελέγχει τους πόρους, την ιδιωτικότητα και ακεραιότητα του χώρου φιλοξενίας σας, καθώς είναι αρμόδιος για την λειτουργία του server όπου γίνετε η φιλοξενία της ιστοσελίδας σας. Ο χώρος αυτός θα πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένος και να έχει πάντα την καλύτερη δυνατή ασφάλεια, όπως τείχος προστασίας - firewall. Το innoview.gr παρέχει φιλοξενία για τις ιστοσελίδες σας στους καλύτερους servers με σκοπό πάντα την ασφάλεια των πελατών του.


  Οι εφαρμογές της ιστοσελίδας σας
Την ιστοσελίδα σας θα πρέπει να την χειρίζεται κάποιος προγραμματιστής που να γνωρίζει για τις ευπάθειες της ιστοσελίδας σας καθώς και να κάνει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στα πρόσθετα στοιχεία του συστήματος διαχείρισής της. Οπότε θα πρέπει να έχετε ένα υπεύθυνο άτομο ώστε να ενημερώνει συνέχεια το περιβάλλον διαχείρισης της ιστοσελίδας σας, για να είναι πάντα με την τελευταία έκδοση. Πολύ σημαντική είναι η διατήρηση αντίγραφου ασφαλείας της ιστοσελίδας σας σε τακτικά χρονικά διάστημα ώστε η ανάκτηση της εγκατάστασης σας να είναι εφικτή και άμεση σε περίπτωση καταστροφής της. Τέλος, τα πρόσθετα (plugins) καθώς και τα θέματα (themes) που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι από αξιόπιστες πηγές.

Δείτε τα πακέτα φιλοξενίας που σας προσφέρει το innoview.gr για να έχετε την καλύτερη προστασία στην ιστοσελίδα σας!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...