Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες


Στον κόσμο του διαδικτύου αυτό που χρησιμοποιείται αρκετά είναι το όνομα χώρου (domain name). Το εκάστοτε domain ανήκει σε κάποιον ιδιώτη ή εταιρεία. Κατοχυρώντας ένα domain name τα στοιχεία μας μπορεί να είναι δημόσια. Θέλουμε να συμβεί κάτι τέτοιο; Το έχουμε σκεφτεί ποτέ;

Η ασφάλεια των δεδομένων μας είναι πολύ σημαντική, πρέπει να προσέχουμε που δίνουμε τα στοιχεία μας. Αρχικά να αναφέρουμε ότι κάνοντας ένα WHOIS σε ένα domain name μπορούμε να δούμε αρκετά δεδομένα για τον κάτοχο αυτού. Παρακάτω θα δούμε τι είναι η προστασία απορρήτου domain name.

Η προστασία απορρήτου domain name είναι η διαδικασία κατά την οποία αποκρύπτονται προσωπικές πληροφορίες, αυτού που κάνει την κατοχύρωση του domain name από τη δημόσια βάση δεδομένων WHOIS. Το WHOIS είναι αυτό που κάνει τη διαχείριση όλων των δεδομένων που αφορούν την καταχώρηση domain name. Όλες οι πληροφορίες που δίνονται κατά την καταχώρηση θεωρούνται δημόσιες, επιπροσθέτως και οι nameservers του domain καθώς και η ημερομηνία εγγραφής, ανανέωσης και λήξης του εκάστοτε domain που γίνεται καταχώρηση. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζοντας ένα domain είναι εύκολο να κάνουν μια αναζήτηση σε ένα εργαλείο αναζήτησης WHOIS στο διαδίκτυο και να έχουν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες πληροφορίες. Αν όμως ενεργοποιηθεί η προστασία απορρήτου όλες αυτές οι πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες. Η ασφάλεια του απορρήτου περιλαμβάνει την απόκρυψη του ονόματος σας, της διεύθυνσης, του τηλεφώνου, του email σας και την επωνυμία της επιχείρησης σας. Αντίθετα, εμφανίζεται ένα σύνολο πληροφοριών όπως οι nameservers του domain καθώς και η ημερομηνία εγγραφής, ανανέωσης και λήξης. Δείτε παρακάτω πως απεικονίζεται.


Εύλογα έχουμε το ερώτημα γιατί να μας είναι απαραίτητη μια τέτοια υπηρεσίας; Παρακάτω θα δούμε κάποιους λόγους που είναι χρήσιμη η συγκεκριμένη υπηρεσία.

 Προστασία προσωπικών δεδομένων
Η κλοπή ταυτότητας είνα ένα σύνηθες φαινόμενο και γίνονται αρκετές προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί αυτό. Είναι αρκετά τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που εμφανίζονται κατά τη διαδικασία του WHOIS. Έτσι η προστασία απορρήτου καλύπτει το κομμάτι της απόκρυψης των προσωπικών στοιχείων.

 Διακοπή ανεπιθύμητων αιτημάτων
Με την καταχώρηση των προσωπικών στοιχείων κατά την καταχώρηση και την δημοσιοποίηση τους με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είναι εύκολο να πάρουν τα στοιχεία σας διάφορες εταιρείες τηλεπώλησης. Με αυτόν τον τρόπο θα σας βομβαρδίσουν με διάφορα email και τηλέφωνα για πώληση προϊόντων και υπηρεσιών.

 Προστασία email
Όταν έχει επιλεχθεί η προστασία απορρήτου ο καταχωρητής χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο ή μια μοναδική διεύθυνση email που αντικαθιστά την πραγματική σας διεύθυνση στη βάση δεδομένων του WHOIS. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην δέχεστε spam emails.

Κατά την καταχώρηση ενός domain name με κατάληξη .gr η προστασία απορρήτου είναι αναγκαστικά ενεργοποιημένη, σε άλλες καταλήξεις (όχι σε όλες) υπάρχει η δυνατότητα με επιπλέον κόστος να την ενεργοποιήσετε.

Κατοχυρώστε σήμερα ένα domain name μέσα από το innoview.gr και ενεργοποιήστε την υπηρεσία προστασίας απορρήτου!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...