Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες


Ένα αρκετά δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) για ιστοσελίδες είναι το WordPress, είναι γραμμένο σε PHP και MySQL. Όσοι χρησιμοποιούν το WordPress μπορούν, χωρίς να επεξεργάζονται κώδικα PHP ή HTML, να κάνουν αλλαγή σε στοιχεία με γραφικό περιβάλλον.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλών themes κ.α. Παρακάτω θα δούμε κάποια πράγματα για το WordPress, όπως προτερήματα και σφάλματα.

Ποια είναι λοιπόν τα προτερήματα αυτού του συστήματος διαχείρησης περιεχομένου ιστοσελίδων;

 Η κοινότητα που απαρτίζει το WordPress είναι μεγάλη, υπάρχουν αρκετοί προγραμματιστές που κατασκευάζουν ιστοσελίδες με αποτέλεσμα να διορθώνουν θέματα, να δημιουργούν plugins καθώς και να δημιουργούν την πιο πρόσφατη έκδοση.
 Οι σχεδιαστές που ασχολούνται με το WordPress και δημιουργούν θέματα, γραφικά και εικονίδια τα σχεδιάζουν έτσι ώστε να είναι συμαβατά και με κινητές συσκευές.
 Εκτός από τους προγραμματιστές και τους σχεδιαστές υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι δημιουργούν άρθρα, βίντεο καθώς και πολύτιμο υλικό για βοήθεια ώστε να λυθεί ότι μπορεί να προκύψει στο WordPress.

Όπως είναι εμφανές ότι και να προκύψει έχετε τη δυνατότητα να απευθυνθείτε σε κάποιον για βοήθεια.

 29% των ιστοσελίδων στο internet χρησιμοποιούν WordPress. 


Παρακάτω θα δούμε και τα σφάλματα που μπορεί να παρουσιαστούν και πως μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν.

 Εσωτερικό σφάλμα διακομιστή (Internal Server Error)
Όταν γίνεται μεταφορά μια ιστοσελίδας από έναν server σε έναν άλλο θα πρέπει να ελεγχθεί αν το σωστό αρχείο .htaccess είναι στο σημείο που πρέπει να είναι. Το WordPress παράγει αυτόματα το συγκεκριμένο αρχείο. Έτσι κατά τη μεταφορά θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα να γίνει σωστά η μεταφορά αυτού του αρχείου. Ένα κατεστραμμένο .htaccess αρχείο μπορεί να οδηγήσει σε εσωτερικό σφάλμα διακομιστή, συνήθως αυτό είναι το σφάλμα 403 και το σφάλμα 404.

 Σφάλμα δημιουργίας βάσης δεδομένων
Ένα κοινό σφάλμα του WordPress είναι αυτό της δημιουργίας βάσης δεδομένων. Με αυτό το σφάλμα η ιστοσελίδα σας δεν φορτώνει και το μήνυμα που παίρνετε είναι "Error establishing a database connection". Το σφάλμα αυτό μπορεί να προέρχεται είτε από λάθος στοιχεία (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης), είτε από κάτι πιο σοβαρό όπως μια βάση που έχει προκληθεί φθορά ακόμη και αδράνεια του server που φιλοξενείτε η σελίδα σας. Η αντιμετώπιση αυτού του σφάλματος γίνεται μετά από αίτημα σας στην εταιρεία που έχετε την υπηρεσία φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας.

 Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης
Ένα αρκετά συχνό σφάλμα είναι να εισάγετε λάθος κωδικό πρόσβασης, καθώς δεν τον θυμόσαστε. Κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαια πολύ σημαντικό σφάλμα αλλά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Μπορείτε να επιλέξετε το "Lost your password?" και να λάβετε τον κωδικό στο email σας. Δείτε πως απεικονίζεται και στην παρακάτω εικόνα.


 Σφάλμα μνήμης
Αρκετά είναι τα προβλήματα μνήμης που μπορεί να εμφανιστούν όταν χρησιμοποιείται ένα WordPress. Το πιο σύνηθες είναι με το μέγεθος του αρχείου που προσπαθείτε να ανεβάσετε. Συνήθως ανεβάζουμε φωτογραφίες ή διάφορα γραφικά τα οποία ξεπερνούν το προεπιλεγμένο μέγεθος των 2ΜΒ. Ένα άλλο σφάλμα μνήμης που μπορεί να παρουσιαστεί είναι αυτό ενός plugin του WordPress που μπορεί να δεσμεύσει όλο το προεπιλεγμένο όριο μνήμης. Αυτό το σφάλμα αντιμετωπίζεται με την αύξηση του ορίου μνήμης της PHP. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε εσείς, αν γνωρίζεται, είτε ο προγραμματιστής σας καθώς όμως και ο πάροχος hosting σας.

Όπως είδαμε παραπάνω τα σφάλματα που μπορεί να προκύψουν χρησιμοποιώντας το WordPress για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα. Εφόσον επιλέξετε το WordPress το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε και έναν αξιόπιστο πάροχο hosting, όπως το innoview.gr, για την WordPress ιστοσελίδα σας.

Επιλέξτε μια υπηρεσία φιλοξενίας Managed Wordpress Hosting μέσα από το innoview.gr!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...