Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες


Πολύ σημαντικό στη διαφήμιση της εκάστοτε επιχείρησης που θέλει να επιτύχει σε όλους τους τομείς είναι το email marketing. Πολλά είναι τα emails που λαμβάνουμε είτε αυτά είναι διαφημιστικά είτε αφορούν τη δουλεία μας. Σύμφωνα με αυτό η λήψη και η αποστολή email είναι στην καθημερινότητα μας.

Αρκετές είναι οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί και δείχνουν την επιρροή που έχουν τα emails στους διάφορους παραλήπτες τους. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα emails στέλνονται καθημερινά; 144.8 Δισεκατομμύρια! Τι γίνεται όμως με αυτά τα emails; Πώς τα χαρακτηρίζουν οι χρήστες;

Παρακάτω θα δούμε κάποια στατιστικά στοιχεία.

 Το 21% των παραληπτών χαρακτηρίζουν ένα email ως ανεπιθύμητο, ακόμη και αν ξέρουν ότι δεν είναι.
 Το 43% των παραληπτών κάνουν κλικ στο κουμπί spam με βάση τον αποστολέα του email ή τη διεύθυνση που έχει αυτό το email.
 Το 69% των παραληπτών αναφέρουν το email ως spam βασιζόμενοι αποκλειστικά στο θέμα.
 Ένας επαγγελματίας λαμβάνει καθημερινά αρκετά emails. Περίπου το 18% αυτών των emails που έχουν λάβει είναι ανεπιθύμητα, τα οποία περιλαμβάνουν και τα πραγματικά spam αλλά και ανεπιθύμητα ενημερωτικά δελτία, ειδοποιήσεις κ.α..

Για έναν απλό χρήστη είναι απλά μια ενόχληση, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις επιχειρήσεις που ξοδεύουν μεγάλα ποσά για να μην λαμβάνουν ανεπιθύμητα email. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι μαύρες λίστες (blacklists). Παρακάτω θα δούμε τους λόγους που οδηγούν στην ένταξη της IP διευθυνσή σας σε αυτές τις λίστες.

 Κοινόχρηστη διεύθυνση IP
 Μη ενεργές ή λανθασμένες διευθύνσεις email στη λίστα σας
 Αναφορά παραλήπτη για λήψη ανεπιθύμητων email
 Χρήση λέξεων που χρησιμοποιούνται συνήθως στα ανεπιθύμητα email

Για να αποφύγετε την καταχώρηση της IP σας σε μια τέτοια λίστα πρέπει να προσέχετε τα παρακάτω:

 Διαγράψτε απο τις λίστες σας όσους κάνουν αίτημα διαγραφής και μην συνεχίζετε να στέλνετε newsletter.
 Ελέγξτε για κενά ασφαλείας το δίκτυο της εταιρείας σας καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κακόβουλους χρήστες για αποστολή spam emails.

Τι πρέπει να κάνετε για να βγεί η IP διεύθυνση σας από από μια τέτοια λίστα;

Η αρχική σκέψη είναι να βγεί η IP διεύθυνση σας από αυτήν τη λίστα. Πώς το κάνετε αυτό όμως; Αν χρησιμοποιείτε κάποιον πάροχο υπηρεσίών email πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών ώστε να μπορέσουν να σας κατευθύνουν. Αν όχι, επιβεβαιώστε ότι οι servers της εταιρείας σας δεν έχουν παραβιαστεί. Αρκετά σημαντικό είναι να μάθετε το λόγο που έχετε μπει σε μια τέτοια λίστα ώστε να αποφύγετε αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον. Κάτι που θα πρέπει να σημειωθεί επίσης είναι ότι κάθε λίστα έχει διαφορετική διαδικασία απένταξης από αυτή.

Επιλέξτε μια αξιόπιστη υπηρεσία φιλοξενέιας email μέσα από το innoview.gr!
Επιλέξτε τη λύση inNewsletter μέσα από το innoview.gr!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...