Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες


Η βάση μιας ιστοσελίδας είναι το domain name. Όταν αποφασίζουμε να κάνουμε μια ιστοσελίδα, το πρώτο πράγμα που ψάχνουμε είναι αυτό. Οι καταλήξεις για τη δημιουργία ενός ονόματος χώρου είναι αρκετές, έτσι πρέπει να προσέξουμε πολύ καλά ώστε να επιλέξουμε την καλύτερη δυνατή.

Κάνοντας μια αναδρομή βλέπουμε ότι η χρήση του διαδικτύου έχει ανοδική πορεία στη δεκαετία του 1970 μαζί με την άνοδο και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Η λογική που υπήρχε στη λειτουργία του διαδικτύου δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί, λόγω της ανάπτυξης του διαδικτύου. Έτσι το 1984 αναπτύχθηκε ο πρώτος name server. Τον επόμενο χρόνο, υλοποιήθηκε το Σύστημα Ονομάτων Χώρου (Domain Name System) και έτσι έγινε η εισαγωγή των αρχικών τομέων ανώτατου επιπέδου (top-level domains). Σε αυτές περιελαμανόταν τα .com, .net και .org. Φτάνοντας στο σήμερα, όπου υπάρχουν πάνω απο 19 εκατομμύρια καταχωρημένα domain names και η πορεία κατοχύρωσης συνεχίζει ανοδικά.

Για να μπορέσουμε να δούμε ποιό θα είναι το domain name μας, θα πρέπει να δούμε ποιά θα είναι και η κατάληξη του. Παρακάτω θα δούμε τα πιο δημοφιλή.

  .com
Είναι η πιο δημοφιλής κατάληξη. Οι περισσότεροι χρήστες την γνωρίζουν και δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια προσπάθεια για να τη θυμηθούν.

  .gr και .eu
Οι δύο πιο δημοφιλής καταλήξεις στην Ελλάδα. Επιλέγοντας μια απο αυτές σας βοηθά στο γεωγραφικό μαρκετινγκ. Όταν κάποιος ψάχνει για μια επιχείρηση που εδρεύει στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη παραδείγματος χάρη.

  Όλες οι υπόλοιπες καταλήξεις
Αν θέλετε να είσαστε συγκεκριμένοι με την ιδιότητα της επιχείρησης σας τότε πρέπει να επιλέξετε μια απο τις πολλές υποστηριζόμενες καταλήξεις που σας παρέχει το innoview.gr. Αν παραδείγματος χάρη η επαγγελματκή σας δραστηριότητα είναι στο χώρο της εστίασης τότε μπορείτε να χρησιμοποιείσετε μια κατάληξη .bar ή .restaurant αναλόγως την επιχείρηση σας.

Η κατάληξη και το domain name θα πρέπει να επιλεγούν σωστά ώστε να δημιουργήθεί το καταλληλότερο για την ιστοσελίδα καθώς θα διαφημίζει την επιχείρηση σας. Όπως έχουμε αναφερεθεί και σε προηγούμενο άρθρο μας πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιος κανόνες ώστε να επιλεγεί το σωστό. Ακολουθείστε τις συμβουλές του innoview.gr και επιλέξτε το ιδανικό domain name για τη διαδικτυακή εικόνα της επιχείρησης σας.

Κατοχυρώστε σήμερα το domain name της επιλογής σας μέσα από το innoview.gr!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...