Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες


Οι περισσότεροι από εμάς πάνω κάτω γνωρίζουμε τι είναι το domain name. Τι γίνεται όμως μέχρι να φτάσουμε στην τελική μορφή η οποία εμφανίζεται στον browser μας; Η διαδικασία της δημιουργίας ενός domain name είναι λίγο περίπλοκη, ακολουθείται μια διαδικασία για να φτάσει στη τελική μορφή.

Κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή βλέπουμε ότι το 1985 είχαν καταχωρηθεί μόνο 6 domain names παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Q1 2017 της Verisign, έχουν κατωχυρωθεί 330.6 εκατομύρια domain names, μέσω των αποτελεσμάτων αυτών βλέπουμε μια αύξηση της τάξεως του 3,7% στην κατοχύρωση domain name σε ετήσια βάση. Οι καταλήξεις (TLDs) είναι πλέον αρκετές και χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες. Η κατάληξη προσδιορίζει την ιστοσελίδα που σχετίζεται με αυτή, αυτό μπορεί να είναι η γεωγραφική περιοχή απο την οποία προέρχεται (π.χ. .gr αν εδρεύει στην Ελλάδα), ο οργανισμός που τη διαθέτει (π.χ. .edu αν είναι εκπαιδευτκός οργανισμός) ή ο σκοπός της ιστοσελίδας (π.χ. .restaurant αν είναι εστιατόριο). Κάθε κατάληξη έχει το δικό της ξεχωριστό μητρώο. Για τις καταλήξεις που ανήκουν στην κατηγορία gTLDs το μητρώο κάθε κατάληξης διαχειρίζεται από τον οργανισμό ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) ενώ οι καταλήξεις που ανήκουν στην κατηγορία ccTLDs διαχειρίζονται από το ίδιο το μητρώο που ανήκει η κατάληξη.

Ακολουθούν οι κατηγορίες που χωρίζονται οι καταλήξεις:

  Top-level domains κωδικών χωρών (Country-code top-level domains (ccTLD))
Κάθε κατάληξη που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία προσδιορίζει μια συγκεκριμένη χώρα και έχει δύο γράμματα. Για παράδειγμα η κατάληξη για την Ελλάδα είναι .gr.

  Γενικά top-level domains (Generic top-level domains (gTLD))
Σε αυτήν την κατηγορία είναι οι πιο κοινές και γνωστές καταλήξεις. Εδώ, περιελαμβάνεται η κατάληξη ".com" (για εμπορικούς οργανισμούς), και το ".edu" (για εκπαιδευτικούς οργανισμούς). Οι περισσότερες καταλήξεις που ανήκουν στην κατηγορία gTLD είναι ανοιχτές για κατοχύρωση στον οποιονδήποτε, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες καταλήξεις η οποίες ελέγχονται πιο αυστηρά πριν γίνει η κατοχύρωση.

Για να δημιουργήσουμε ένα domain name απαραίτητο είναι να βρούμε μια κατάληξη η οποία να προσδιορίζει τη δραστηριότητα της επιχείρησης μας ή την αντίστοιχη κατάληξη στη χώρα που εδρεύει η επιχείρηση και έναν έμπιστο καταχωρητή. Ο καταχωρητής domain name είναι ένας οργανισμός ή μια εμπορική οντότητα που διαχειρίζεται την κράτηση των domain name στο διαδίκτυο. Ο καταχωρητής domain name πρέπει να είναι εγκεκριμένος από το εκάστοτε μητρώο ώστε να κάνει την κράτηση.

Το innoview.gr είναι ένας έμπιστος καταχωρητής και σας παρέχει ένα πλήθος καταλήξεων όπου μπορείτε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Κατοχυρώστε σήμερα το δικό σας domain name μέσα από το innoview.gr!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...