Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες

Sms marketing
Σε όλες τις επιχειρήσεις υπάρχει ανταγωνισμός ο οποίος μπορεί να είναι είτε θεμιτός είτε αθέμιτος. Όταν είναι θεμιτός είναι και αποδεκτός και βοηθάει να κατανοήσουμε τι θέλει ο εκάστοτε πελάτης. Τι γίνεται όμως όταν είναι αθέμιτος; Ανταγωνισμός υπάρχει και στο διαδίκτυο.

Ένας κακόβουλος ανταγωνιστής μπορεί να σας βλάψει μέσω διαδικτύο, βρίσκοντας κάποιο κενό ασφαλείας το οποίο θα του δώσει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό στην ιστοσελίδα ή στο ηλεκτρονικό κατάστημα σας. Το αποτέλεσμα αυτού θα είναι είτε να βλάψει τη φήμη σας στους πελάτες σας είτε να αποσπάσει χρηματικό ποσό εκβιάζοντας σας ώστε να αφαιρέσει το λογισμικό που εγκατέστησε. Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς, είναι να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην βρεθείτε σε δυσμενή κατάσταση.

Παρακάτω θα δούμε κάποιες συμβουλές για τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε.

  Σάρωση ιστοσελίδας για κακόβουλο λογισμικό
Όλοι γνωρίσουμε τα antivirus τα οποία κάνουν σάρωση και εντοπίζουν ιούς στον υπολογιστή μας. Υπάρχουν όμως και άλλα εργαλεία τα οποία κάνουν σάρωση στην ιστοσελίδα και εντοπίζουν κακόβουλο λογισμικό. Χρησιμοποιώντας τα μπορούμε να δούμε τη χρειάζεται προστασία ή επιδιόρθωση.

  Πρόσληψη επαγγελματία για έλεγχο κακόβουλου λογισμικού
Αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τη σάρωση μόνοι σας, μπορείτε να προσλάβετε επαγγελματίες να κάνουν τη διαδικασία για εσας και να λύσει ότι προκύψει. Προσέξτε μόνο να είναι έμπιστοι και αξιόπιστοι.

  Ενημερωμένο λογισμικό ιστοσελίδας
Οι προγραμματιστές κάθε λογισμικού (Joomla, WordPress, κ.α.) βρίσκουν και διορθώνουν συχνά ευπάθειες που μπορεί να υπάρχουν. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πραγματοποιείτε αυτές τις ενημερώσεις αλλιώς είστε εκτεθημένοι σε αυτές.

  Plug‐ins και add‐ons των CMS
Τα περισσότερα CMS έχουν διάφορα plug‐ins και add‐ons τα οποία χρησιμοποιούν οι χρήστες. Κάθε φορά όμως που γίνεται μια τέτοια εγκατάσταση θα πρέπει να δίνεται η δέουσα προσοχή ώστε να μην εγκατασταθεί κώδικας ο οποίος θα είναι ευάλωτος. Προτιμήστε να εγκαταστείσετε plug‐ins και add‐ons τα οποία είναι ευρέως γνωστά, ενημερώνονται τακτικά και υποστηρίζονται καλά.

  Σωστή επιλογή εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων
Η επιλογή της εταιρείας θα πρέπει να είναι σωστή καθώς θα πρέπει να ελέγξει όλες τις παραμέτρους ώστε να μην υπάρχει κενό ασφαλείας.

Με την ιστοσελίδα δείχνουμε την εικόνα της επιχείρησης μας στους υπάρχοντες ή εν δυναμει πελάτες μας. Όπως τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας στη φυσική της υπόσταση έτσι πρέπει να κάνουμε και με τη διαδικτυακή. Κανείς μας δεν θέλει να πάει το πρωί στο κατάστημα του και να βρει την πόρτα παραβιασμένη, έτσι και η ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι κλείστή σε οποιαδήποτε μορφή επίθεσης υπάρχει πιθανότητα να δεχτεί.

Εγκαταστήστε και εσείς σήμερα μια σήμανση ασφαλείας από το innoview.gr!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...