Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες

Κακόβουλες επιθέσεις πραγματοποιούνται σε ιστοσελίδες αρκετά συχνά. Οι επιθέσεις γίνονται μέσω του website, ώστε να εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές των επισκεπτών σας ή ακόμη και να κατεβάσουν την ιστοσελίδα σας.

Ο λόγος που αρκετοί επιλέγουν να κάνουν αυτές τις ενέργειες είναι για να μπορέσουν να κερδίσουν χρήματα, εκβιάζοντας τα θύματα των επιθέσεων τους. Υπάρχουν δύο ειδών εγκληματίες, οι μικροί και οι μεγάλοι.

Για να ξεκινήσει ένας άνθρωπος μια εγκληματική ενέργεια δεν χρειάζεται πολύ χρόνο. Είναι αρκετοί αυτοί που ανήκουν σε συμμορίες και κάνουν εγκληματικές ενέργειες πάσης φύσεως. Αρκετές είναι οι επιθέσεις που έχουν γίνει σε website απο μικροεγκληματίες. Μικρή είναι η γνώση που πρέπει να έχει κάποιος από αυτούς αρκεί μόνο να ξέρει που να ψάξει. Στη μάυρη αγορά μπορεί κανείς έυκολα να βρει κακόβουλο λογισμικό, υπάρχουν διάφοροι hackers οι οποίοι γράφουν το κακόβουλο λογισμικό και το πουλάνε. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να επιτρέψει στον οποιονδήποτε να εγκαταστήσει το λογισμικό και να κατεβάσει την ιστοσελίδα απομακρυσμένα. Έπειτα ζητούν χρήματα για να αποσύρουν το λογισμικό που εγκατέστησαν.

Υπάρχουν όμως και οι μεγάλοι εγκληματίες που κάνουν οργανωμένες επιθέσεις. Οι ενέργειες εδώ γίνονται οργανωμένα, όπου μπορεί να έχουν πληροφορίες απο διάφορους κατασκόπους και να έχουν το χρόνο ώστε να κάνουν την επίθεση. Αυτό γίνεται γιατί το κέρδος απο αυτές τις ενέργειες είναι μεγάλο. Οι συγκεκριμένοι κάνουν επιθέσεις για να αποσπάσουν πληροφορίες και στη συνέχεια μεγάλα χρηματικά ποσά. Τέτοιες επιθέσεις μπορεί να είναι στο Λευκό Οίκο, στο Πεντάγωνο. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούν είναι:

 Protection rackets
Γίνεται τερματισμός λειτουργίας της ιστοσελίδας και στη συνέχεια ζητούν χρήματα για να ανοίξει εκ νέου.
 Ransomware
Κάνουν παράνομα κρυπτογράφηση των δεδομένων της βάσης της ιστσοελίδας και απαιτούν χρήματα για να σταλεί το κλειδί αποκρυπτογράφησης.
 Κλοπή δεδομένων
Γίνεται κλοπή στοιχείων της πιστωτικής κάρτας καθώς και προσωπικών πληροφοριών για την κλοπή ταυτότητας ώστε στη συνέχεια να γίνει κάποια απάτη.
 Απάτες και μειονεκτήματα
Ανακατεύθυνση σε τυχερά παιχνίδια ή πορνό ιστοσελίδες για να εισπράττουν αμοιβές ή ακόμη και παραπομπή ώστε να επισκεφθείτε μια πλαστή phishing ιστοσελίδα για να πάρουν τους κωδικούς πρόσβασης.
 Εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού
Χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για να εγκαταστησουν ιούς ώστε να αναλάβουν τον υπολογιστή για την αποστολή spam, είτε ξεκινούν επιθέσεις σε άλλες ιστοσελίδες, ή απλά κλέβουν τα στοιχεία σας.

Όταν οι επιθέσεις γίνονται σε μεγάλο βαθμό μπορεί να είναι πολύ κερδοφόρες. Με τα χρήματα που αποσπούν μπορούν να επενδύσουν στην αγορά του πιο πρόσφατου λογισμικού και να συνεχίσουν τη δράση τους.

Προστατέψτε σήμερα την ιστοσελίδα σας με μια σήμανση ασφαλείας που σας παρέχει το innoview.gr!

Πηγή: Βιβλίο Website Threats for Dummies της Symantec

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...