Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες

2factorΗ ασφάλεια των διαδικτυακών μας συναλλαγών, των προφίλ μας στα social media και των λογαριασμών που δημιουργούμε σε διάφορες ιστοσελίδες βασίζονται στη χρήση κωδικών πρόσβασης (passwords). Η μέθοδος αυτή έχει αναπτυχθεί τη δεκαετία του '60 και είναι η πιο δημοφιλής όσο και μη ασφαλής πλέον.

Η παραπάνω μέδοθος είναι μη ασφαλής καθώς οι χρήστες επιλέγουν κωδικούς οι οποίοι είναι προβλέψιμοι κάτι το οποίο τους κάνει ευπαθείς σε κακόβουλες ενέργειες. Δείτε το άρθρο μας για τη δημιουργία ισχυρών κωδικών σε πρώτο επίπεδο. Η εξέλιξη της τεχνολογίας καθώς και η ανάγκη για τη διασφάλιση των προσωπικών μας δεδομένων στο διαδίκτυο έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέοι μηχανισμοί αυθεντικοποίησης ώστε να επιτευχθεί ασφλάλεια όσο και ευχρηστία στο μέγιστο δυνατό σημείο.

Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι και το Two-factor Authentication . Ο μηχανισμός αυτός δημιουργεί κάθε 30 δευτερόλεπτα 6-ψήφιους τυχαίους αριθμούς ώστε να παρέχεται δέυτερο επίπεδο ασφάλειας στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς μας. Όλοι πλέον έχουμε έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) όπου μπορούμε να εγκαταστήσουμε την συγκεκριμένη εφαρμογή. Η λειτουργία της είναι απλή μπορείτε να την ενεργοποιήσετε και σε κάθε λογαρισμό που την έχετε επιλέξει θα σας παράγει τυχαίους κωδικούς. Όταν θα θέλετε να κάνετε είσοδο σε ένα λογαρισμό θα βάζετε όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης και θα έχει ήδη δημιουργηθεί ένα τρίτο πλαίσιο όπου θα εισάγετε τον 6-ψήφιο κωδικό. Άρα κάτι ξέρουμε το οποίο είναι ο κωδικός πρόσβασης (password) και κάτι έχουμε το οποίο είναι ο επιπρόσθετος μηχανισμός (Two-factor Authentication) με αυτόν το συνδυασμό διασφαλίζουμε την μη κακόβουλη πρόσβαση με τον πιο βέλτιστο και εύκολο τρόπο.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία των κωδικών σας!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και κάντε τον πιο ασφαλή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...