Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες

Mε αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κωδικών στις 5 Μαΐου, ανακαλούμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δημιουργήσουμε κωδικούς υψηλής ισχύς και ασφάλειας, προκειμένου να μειώσουμε την επιτυχία των κακόβουλων ενεργειών που λαμβάνουν χώρα καθημερινά.

Παρατηρείται, αρκετά συχνά το φαινόμενο να αμελείται η χρήση πολύπλοκων κωδικών, λόγω ευκολίας. Με αυτόν τον τρόπο, ενώ υπάρχουν κάποια απλά βήματα που μπορούν να ακολουθηθούν, αυξάνεται η ευπάθεια των συστημάτων, προς όφελος όλων όσων δρουν στην κακόβουλη ανάκτηση πληροφοριών.

Τι πρέπει να αποφεύγετε:
Ο κωδικός σας δεν πρέπει να περιέχει δημόσιες προσωπικές πληροφορίες π.χ. ημερομηνίες γέννησης, ονόματα παιδιών, επετείους.
Κάνοντας χρήση ολοκληρωμένων λέξεων ή φράσεων, μειώνεται την ισχύ του κωδικού σας.
Η καταγραφή του κωδικού σας σε κάποιο σημειωματάριο, θα πρέπει να αποφεύγεται και όταν δεν μπορεί να αποφευχθεί προτιμήστε να τον καταγράφεται μαζί με άλλους χαρακτήρες που μόνο εσείς να γνωρίζετε ότι δεν αποτελούν μέρος του κωδικού που χρησιμοποιείτε.
Προσπαθήστε, επιπλέον να μη χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό για την είσοδό σας σε διαφορετικούς λογαριασμούς.
Πραγματοποιείτε την είσοδό σας στους προσωπικούς σας λογαριασμούς, μόνο από υπολογιστές που χρησιμοποιείτε εσείς και αποφεύγετε υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι σε δημόσια δίκτυα. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορούν να αποθηκευτούν πληροφορίες που δε επιθυμείτε σε άλλους υπολογιστές ή απλώς να ξεχάσετε να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας.

Τι πρέπει να ακολουθείτε:
Ένας κωδικός θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες, προκειμένου να θεωρείται ισχυρός.
Χρησιμοποιείστε όλους τους διαθέσιμους τύπους χαρακτήρων: Κεφαλαία γράμματα, μικρά γράμματα, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες.
Χρησιμοποιείστε έναν κωδικό που θα θυμάστε. Δεν ωφελεί να κάνετε χρήση ενός ισχυρού κωδικού, που δε θα μπορείτε να απομνημονεύσετε.
Χρησιμοποιείστε μία μέθοδο επαναφοράς του κωδικού σας. Η χρήση κινητού τηλεφώνου για την επαναφορά του κωδικού σας, αποτελεί μία αρκετά ασφαλή μέθοδο, οπότε προτιμήστε τη στις περιπτώσεις που προσφέρεται αυτή η δυνατότητα.
Προσπαθήστε να αλλάζετε τον κωδικό σας 2 φορές το χρόνο.

Για ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας μην ξεχνάτε, όταν σας δίνετε η δυνατότητα, να:
Επιλέγετε μία από τις διαθέσιμες ερωτήσεις ασφάλειας και να θέτετε την απάντηση της επιλογής σας, την οποία θα πρέπει να τη γνωρίζετε μόνο εσείς.
Χρησιμοποείτε την επαλήθευση ταυτότητας δευτέρου επιπέδου (two-factor authentication). Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε τη μη παραβίαση του λογαριασμού σας.

Συνδεθείτε και εσείς στο λογαριασμό σας και κάντε το πιο ασφαλή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...