Το πιο σημαντικό για την ιστοσελίδα σας είναι η ασφάλεια της, ο καλύτερος τρόπος για να την ασφαλίσετε είναι να έχετε τακτικά backup από την ιστοσελίδα σας. Γνωρίζετε όμως την σημασία της χρήσης των backup;

Σίγουρα ακούτε αρκετά πράγματα σχετικά με το backup των δεδομένων της ιστοσελίδας σας και το πόσο σημαντικό είναι. Επειδή λοιπόν, οι επιπτώσεις της απώλειας των δεδομένων της ιστοσελίδας σας ή του ηλεκτρονικού καταστήματός σας θα είναι καταστροφικές για την εταιρεία σας, θα πρέπει να εξασφαλίζετε ότι κατέχετε κάποιο αντίγραφο ασφαλείας (backup) από την ιστοσελίδα σας ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Γνωρίζετε όμως τα πιο γνωστά προβλήματα που καθιστούν την ύπαρξη των backup απαραίτητη;

Παρακάτω θα αναλύσουμε τα πιο γνωστά παραδείγματα που καθιστούν απαραίτητη την ύπαρξη αντιγράφων ασφαλείας για την ιστοσελίδα σας:

 Αρχικά, θα γνωρίζετε την ύπαρξη κακόβουλων ατόμων (χάκερς).
Αρκετοί είναι οι κάτοχοι ιστοσελίδων που δεν πιστεύουν ότι η ιστοσελίδα τους μπορεί να παραβιαστεί από κάποιο κακόβουλο άτομο, ειδικά όταν η ιστοσελίδα είναι απλή. Ένα τέτοιο παράδειγμα μπορεί να θεωρηθεί μια ιστοσελίδα που περιέχει πληροφορίες απλά για μια εταιρεία, δηλαδή αποτελεί το εταιρικό προφίλ της. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι χάκερς μπορεί να παραβιάσουν κάποια ιστοσελίδα με σκοπό την δικιά τους ικανοποίηση, χωρίς να στοχεύουν την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων (πληροφορίες από πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, στοιχεία επικοινωνίας και άλλα προσωπικά δεδομένα). Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχει κάποιο κριτήριο επιλογής, οπότε όλοι οι κάτοχοι ιστοσελίδων θα πρέπει να εξασφαλίζουν την ύπαρξη και διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας.

  Δεύτερον, σε κάποια αναβάθμιση που ίσως κάνετε, κάτι μπορεί να πάει στραβά.
Ο δεύτερος βασικός λόγος που οι περισσότεροι πάροχοι σας προτείνουν πριν κάνετε κάποια αναβάθμιση είναι να παίρνετε πάντα Backup. Κάθε ιστοσελίδα αποτελείται από διάφορα plugins, components, extra features και άλλες εφαρμογές που σε περίπτωση μη συμβατότητας με κάποια νεότερη έκδοση ενδέχεται να οδηγήσουν στην δυσλειτουργία της ιστοσελίδας σας ή ακόμα και στην ολική καταστροφή της.

 Τρίτον, η ύπαρξη κακόβουλων λογισμικών και ιών.
Για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας κάνετε εγκατάσταση διάφορων plugins και θέματα, τα οποία μπορεί να περιέχουν κάποιο κακόβουλο λογισμικό με αποτέλεσμα να άθελά σας να επιτρέπετε σε χάκερς την πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας και στα δεδομένα που έχετε αποθηκευμένα. Ένας παράγοντας που επιτρέπει τέτοιες ενέργειες είναι αδύνατα firewall. Αν καταλάβετε ότι η ιστοσελίδα σας έχει παραβιαστεί, τότε με το backup θα μπορέσετε να επαναφέρετε την ιστοσελίδα σας άμεσα.

  Τέλος, ο παράγοντας ανθρώπινο λάθος.
Αν την ιστοσελίδα σας δεν την διαχειρίζεστε μόνο εσείς, τότε θα πρέπει να είστε σίγουροι πως η διαχείριση της ιστοσελίδας σας γίνεται από έμπειρο προσωπικό. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση στην οποία έχετε αγοράσει μια ιστοσελίδα και την διαχείριση του περιεχομένου της μετά την κατασκευή της είναι υπό την ευθύνη σας. Τα δύο παραδείγματα που αναφέραμε είναι αρκετά συνηθισμένα στις μέρες μας και η έλλειψη αντιγράφου ασφαλείας, τις περισσότερες φορές, οδηγεί σε επιπλέον κόστος για την ανάκτηση της ιστοσελίδας σας. Οπότε όταν κάποιος κάνει αλλαγές στην ιστοσελίδα σας, ανεξάρτητα από την εμπειρία που έχει ο χειριστής της, θα πρέπει να παίρνετε bakcup για να εξασφαλίζετε την ανάκτηση της ιστοσελίδας σας.

Το συμπέρασμα είναι ότι η ασφάλεια της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό ρόλο για κάθε ιδιοκτήτη ιστοσελίδας. Η επιλογή του σωστού παρόχου είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας, γιατί ένας πάροχος hosting θα πρέπει να είναι σε θέση να σας παρέχει καθημερινό backup. Το innoview.gr σας παρέχει σε όλα τα Cloud Linux Hosting πλάνα του την δυνατότητα να έχετε 30 καθημερινά backup έως και 3 μηνιαία για τα δεδομένα της ιστοσελίδας σας, με στόχο πάντα την εξασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας των δεδομένων της ιστοσελίδας σας. Διαθέτει firewall με σκοπό να προστατεύει τα δεδομένα της ιστοσελίδας σας και την αποφυγή εισβολής κάποιου κακόβουλου ατόμου στα δεδομένα που έχετε. Επίσης, το innoview.gr σας παρέχει τα πλάνα Υποστήριξης Plus για να εξασφαλίσει την καλύτερη παροχή hosting για την ιστοσελίδα σας ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Δείτε τα Cloud Linux Hosting πλάνα που σας παρέχει το innoview.gr!
Δείτε τα Υποστήριξης Plus πλάνα που σας παρέχει το innoview.gr!