H κατοχύρωση του καλύτερου ονόματος χώρου (domain name) για τον ιδιώτη ή την επιχείρηση είναι μια πολύ σημαντική αποφάση.Ένα καλό όνομα χώρου συμβάλει θετικά στην επωνυμία σας καθώς και είναι εύκολο να το θυμούνται οι πελάτες.

Οπότε, το όνομα χώρου σας είναι η ταυτότητά σας στο διαδίκτυο και θα πρέπει να ταιρίαζει με το αντικείμενο της επιχείρησης σας. Το όνομα χώρου είναι η πρώτη εντύπωση για κάθε επισκέπτη σας. Ένα καλό όνομα χώρου, μπορεί να κάνει θετική και διαρκή εντύπωση, καθώς επίσης να βοηθήσει το SEO σας και να καθορίσει το εμπορικό σας σήμα. Αντιθέτως, ένα κακό όνομα χώρου μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην επιχείρησή σας καθώς και στο διαδικτυακό προφίλ σας.

 Ποιο είναι το καλύτερο όνομα χώρου;  

Παρακάτω το innoview.gr σας προτείνει 5 συμβουλές για να επιλέξετε το καλύτερο όνομα χώρου, είτε ξεκινάτε τώρα μια εταιρεία, είτε έχετε ήδη μια υπάρχουσα εταιρεία και θέλετε να δημιουργήσετε το διαδικτυακό σας προφιλ.

 Στοχευμένο όνομα χώρου
Θα πρέπει να επιλέγετε ένα όνομα χώρου που σχετίζεται με τον τομέα της επιχείρησής σας. Αλλά ταυτόχρονα, δεν πρέπει να εξειδικεύετε τελείως την επιλογή σας αποκλειστηκά στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχετε εκείνη την στιγμή. Θα πρέπει το όνομα χώρου που θα επιλέξετε να ανταποκρίνεται γενικά στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχετε και όχι συγκεκριμένα σε κάποια.

 Επιλογή κατάληξης(TLD)
Υπάρχουν πάρα πολλές και ποικίλες καταλήξεις για τα ονόματα χώρου πλέον, όπως .com, .net, .org, .biz και πολλά άλλα νέα. Γενικά η καλύτερη επιλογή παγκοσμίος είναι να επιλέξετε την επέκταση .com. Αλλά αν θέλετε να ειδικεύσεται το όνομα χώρου σας μπορείται να επιλέξετε κάποια καινούργια κατάληξη ώστε να δηλώνεται ο τομέας της επιχείρησής σας και από την κατάληξη. Για παράδειγμα αν η επιχείρησής σας αφορά πώληση υπηρεσιών μπορείται να χρήσιμοποιήσεται την κατάληξη .services.

  Κρατήστε το απλό αλλά δημιουργικό
Ένα όνομα χώρου θα πρέπει να είναι σύντομο και αξέχαστο. Έτσι δημιουργήτε η πιθανότητα μεταφοράς του ονόματός σας μεταξύ των καταναλωτών. Εκτός από την διατήρηση της απλότητας, θα πρέπει να είστε δημιουργικοί, μοναδικοί και αξιόπιστοι. Κάθε επιχείρηση έχει κάποιους ανταγωνιστές και έτσι θα πρέπει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

  Χρησιμοποίηση λέξεων-κλειδιών
Η χρήση λέξεων-κλειδιών στο όνομα χώρου σας μπορεί να βοηθήσει στην προβολή της ιστοσελίδας σας και στην βελτιστοποίησή της στις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει όμως να χρησιμοποιήσετε προσεκτικά τις λέξεις-κλειδία.

  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Το όνομα χώρου της επιχείρησής σας θα πρέπει να συνδέεται με κάποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν επιλέξετε ένα μεγάλο όνομα, τότε το email σας θα είναι ακόμα μεγαλύτερο! Οπότε θα πρέπει να λάβετε υπόψην σας και αυτόν τον παράγοντα για την επιλογή του καλύτερου ονόματος χώρου.

Η επιλογή ενός σωστού ονόματος χώρου (domain name) είναι πολύ συμαντική για τη διαδικτυακή εικόνα που θέλετε να έχει η επιχειρηση σας. Ακολουθόντας τις παραπάνω συμβουλές θα μπορέσετε να κάνετε μια αρκετά καλή επιλογή και να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας μέσω διαδικτύου.

Κατοχυρώστε σήμερα ένα domain name μέσα από το innoview.gr χρησιμοποιώντας όλα τα TLDs!