Ένας πολύ καλός τρόπος marketing είναι η αποστολή sms. Ο λόγος είναι προφανής, γίνεται προσέγγιση των πελατών σε μια συσκευή που έχουν συνέχεια μαζί τους. Αυτή όμως είναι και η πρόκληση, πως θα γίνει η καλύτερη αξιοποίηση αυτού του καναλιού marketing ώστε να αναπτυχθεί η εταιρεία.

Το sms marketing είναι μια πολύ καλή ιδέα για να διαφημίσετε αλλά θα πρέπει να υπάρχει η σωστή στρατηγική ώστε να δημιουργηθεί σωστά και καμπάνια και να είναι αποτελεσματική. Παρακάτω θα δούμε κάποιες μεδόδους για να είναι αποτελεσματική η καμπάνια μας.

 Μη αναμενόμενη έκπτωση (Flash)
Έχει θετικό αντίκτυπο στους πελάτες όταν λαμβάνουν ένα μήνυμα με έναν εκπτωτικό κωδικό σε μια μη αναμενόμενη χρονική περίοδο (π.χ. εκπτώσεις). Είναι ένα κίνητρο για τους πελάτες σας να θέλουν παραμείνουν στη λίστα σας για προωθητικές ενέργειες καθώς μένετε και στο μυαλό των πελατών ως εταιρεία. Με αυτόν το τρόπο είναι κίνητρο και για εν δυνάμει πελάτες να θέλουν να εγγραφουν στη λίστα σας και να λαμβάνουν νέα σας.

 Υπενθυμίσεις ραντεβού
Εάν διαθέτετε ένα χώρο στον οποίο οι πελάτες έρχονται με ραντεβού, όπως κομμωτήριο ή σαλόνι ομορφιάς ή οποιοδήποτε άλλο είδος επιχείρησης, τότε είναι μια μέθοδος που πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό. Το να αμελήσει ή ξεχάσει κάποιος το ραντεβού του είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, αυτό όμως για την επιχείρηση σας σημαίνει απώλεια χρημάτων. Ξεκινήστε την εφαρμογή αυτής της μεθόδου και θα δείτε ότι θα μειωθούν αρκετά τα μη προειδοποιημένα ακυρωμένα ραντεβού.

 Δώστε μια συμβουλή
Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι συνδυασμός του sms marketing και του marketing περιεχομένου. Το marketing περιεχομένου είναι μια μορφή ώστε να σας γνωρίσουν οι πελάτες και στη συνέχεια να σας εμπιστευτούν. Έτσι είναι πολύ πιθανό να επιλέξουν τις υπηρεσίες σας από αυτές του ανταγωνισμού. Οι συμβουλές που δίνεται θα πρέπει να σχετίζονται με το αντικείμενο σας, π.χ. μια ιατρική συμβουλή αν είστε γιατρός.

 Δημιουργείστε ένα διαγωνισμό
Συνήθως βλέπουμε να είναι σε εξέλιξη διάφοροι διαγωνισμοί σε αρκετά μέσα κοινωνική δικτύωσης. Αυτό που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να στείλει μια λέξη ή μια φράση σε ένα σύντομο κωδικό και έπειτα μπαίνει αυτόματα στην κλήρωση. Ο διαγωνισμός μέσω μηνυμάτων sms είναι μια υπέροχη ιδέα καθώς οι χρήστες μπορούν να δουν άμεσα τα μηνύματα.

 Προσφορές στο κατάστημα
Αν εκτός από ηλεκτρονικό κατάστημα έχετε και φυσικό τότε μπορείτε να χρησιμοποιείσετε την καμπάνια SMS για την προώθηση των προϊόντων και τον υπηρεσιών σας. Μπορείτε παραδείγματος χάρη να στείλετε ένα sms που να λέτε: "Έκπτωση 20% στην περιποίηση νυχιών δείχνοντας αυτό το μήνημα". Αν η συγκεκριμένη ενέργεια προσελκύσει κόσμο τότε σημαίνει ότι η λίστα σας είναι πλήρως λειτουργική και μπορεί να προσελκύσει πελάτες, αν γίνει το αντίθετο τότε πρέπει να ελεγχθεί εκ νέου η λίστα σας.

Το innoview.gr σας παρέχει την εύχρηστη και εύκολη εφαρμογή inSMS για να ξεκινήσετε τη δική σας SMS καμπάνια σήμερα. Εφαρμόστε τις παραπάνω μεθόδους για να κερδίσετε νέους πελάτες καθώς και να διατηρήσετε τους ήδη υπάρχοντες!

Δοκιμάστε σήμερα την εφαρμογή inSMS που σας παρέχει το innoview.gr!
Δείτε τα πακέτα που σας παρέχει το innoview.gr για την εφαρμογή inSMS!