Μέσα στα προηγούμενα έτη εκατοντάδες νέες καταλήξεις δημιουργήθηκαν και έγινε κατοχύρωση αυτών. Ποιες όμως από αυτές τις νέες καταλήξεις είναι οι πιο δημοφιλείς; Αυτό θα το δούμε από τον αριθμό αυτών που κατοχυρώθηκαν μέσα στο 2017, κάνοντας έτσι τον απολογισμό για το 2017.

Πολύ σημαντικό, εκτός από τον αριθμό των κατοχυρωμένων domain name με τα εκάστοτε TLDs, είναι και ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται απο την εκάστοτε εταιρεία. Κάποια από αυτά χρησιμοποιούνται για την προώθηση σε άλλες διευθύνσεις URL, όπως αυτές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Παρακάτω θα αναλύσουμε κάποια από τα πιο δημοφιλή TLDs που έχουν καταχωρήθει μέσα στο 2017.

 .club – 900,000+ κατοχυρώσεις
Ένα επιτυχημένο TLD είναι το .club, καθώς έχουν γίνει αρκετές κατοχυρώσεις. Ο λόγος που έχει γίνει τόσο δημοφιλής αυτή η κατάληξη είναι γιατί είναι κατάλληλο για πολλούς που αναζητούν ένα domain name. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί είναι κατάλληλο για αθλητικά πρωταθλήματα, οργανώσεις μελών και fan club. Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι η λέξη club είναι παγκοσμίως γνωστή και χρησιμοποιείται σε αρκετές χώρες είτε έχουν την αγγλική ως επίσημη είτε όχι.

 .tech – 300,000+ κατοχυρώσεις
Η κατάληξη .tech είναι μια αρκετά καλή ιδέα για κατοχύρωση domain name για τις εταιρείες τεχνολογίας είτε υπάρχουν ήδη είτε είναι startups. Το μητρώο του ονόματος .tech έκανε αρκετά καλή προώθηση της κατάληξης σε διάφορες εκδηλώσεις τεχνολογικού περιεχομένου ώστε να το προωθήσει.

 .shop – 200,000+ κατοχυρώσεις
Ο εύκολος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κατασκευάσετε σήμερα ένα ηλεκτρονικό κατάστημα έχει κάνει αρκετά δημοφιλή την κατάληξη .shop. Κατοχυρώνοντας ένα domanin name κατάληξης .shop όλοι καταλαβαίνουν το είδος της επιχείρησης σας.

 .cloud – 100,000+ κατοχυρώσεις
Τον όρο "cloud" οι περισσότεροι το συνδέουμε με τις υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων ώστοσο αναφέρετε και γενικά σε οποιαδήποτε υπηρεσία προσφέρεται στο διαδίκτυο. Έτσι αποτελεί μια πολύ καλή κατάληξη για τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες με τη λογική software as a service' (SaaS).

 .live – 100,000+ κατοχυρώσεις
Μια αρκετά δημοφιλής κατάληξη καθώς σχετίζεται με live streaming. Είναι αρκετά εύκολο να θυμόμαστε ένα μικρό όνομα χώρου με κατάληξη .live.

Μπορίτε να δείτε τις πιο δημοφιλείς καταλήξεις του 2017 πατώντας εδώ.

Κατοχύρωσε σήμερα ένα domain name μέσα από το innoview.gr για μέγιστη ασφάλεια!