Η χρήση του κινητού τηλεφώνου είναι συχνή στην καθημερινότητα μας. Θέλουμε να είναι όλες οι ιστοσελίδες φιλικές προς τις κινητές συσκευές για μεγαλύτερη ευκολία. Η Google θέλει να αλλάξει την πολιτική σχετικά με την κατάταξη των αποτελεσμάτων της και να περάσει στην εποχή "mobile-first".

Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό της συνολικής online κίνησης πραγματοποιείται από κινητό. Με την πάροδο του χρόνου όμως αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους, αλλά σιγά σιγά κάνουν μεγαλύτερη χρήση των κινητών συσκευών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα διάγραμμα που απεικονίζεται η online κίνηση από υπολογιστή και κινητό.



Λόγω της συγκεκριμένης αύξησης χρήσης των κινητών συσκευών η Google θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κατατάσσει τις ιστοσελίδες στα αποτελέσματα της. Έτσι, αυτό που θέλει να κάνει είναι να γίνεται η κατάταξη σύμφωνα με το περιεχόμενο που έχουν οι ιστοσελίδες για κινητές συσκευές. Η κατάταξη τώρα γίνεται σύμφωνα με το περιεχόμενο των ιστοσελίδων για υπολογιστές.

Τι σημαίνει η αλλαγή που έρχεται;
Μια ιστοσελίδα μη φιλική σε κινητές συσκευές θα κατατάσσεται πιο χαμηλά σε σχέση με μια ιστοσελίδα που θα είναι φιλική. Η αλλαγή αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τη Google στις αρχές του 2018.

Παρακάτω θα δούμε τι πρέπει να κάνει κάθε κάτοχος ιστοσελίδας για να είνα προετοιμασμένος για αυτήν την αλλαγή.

 Αν η ιστοσελίδα σου δεν είναι φιλική σε κινητές συσκευές πρέπει να γίνει.
 Αν η ιστοσελίδα σας έχει κατασκευαστή με την τεχνολογία responsive, όπου το περιεχόμενο προσαρμόζεται ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι.

Tip: Έναν ακόμη έλεγχο που κάνει η Google και κατατάσσει υψηλά τις εκάστοτε ιστοσελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης της είναι η χρήση πιστοποιητικόυ SSL!

Επιλέξτε σήμερα ένα πιστοποιητικό SSL για υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης μέσα από το innoview.gr!