Όλοι μας λίγο ή πολύ στην καθημερινότητα μας χρησιμοποιούμε αρκετά το διαδίκτυο και επισκεπτόμαστε αρκετές ιστοσελίδες. Επίσης, αρκετοί έχουμε και κάποια ιστοσελίδα και domain name. Ξέρουμε όμως πως λειτουργεί αυτό και τι κρύβεται από πίσω ώστε να φτάσει στις οθόνες μας αυτό το αποτέλεσμα;

Πίσω από ένα domain name και αυτό που βλέπουμε στο url του browser κρύβεται μια IP διεύθυνση. Η υπηρεσία DNS είναι αυτή που "μεταφράζει" την IP διεύθυνση σε domain name. Έτσι, μέσω του DNS Zone μπορούμε να δούμε διάφορες πληροφορίες σχετικά με μια ιστοσελίδα ή και τα emails. Τι πρέπει να προσέχουμε όμως και που κάνουμε αλλαγές; Παρακάτω θα δουμε ποια είναι τα 3 σημεία που πρέπει να προσέξουμε.

 NS records
Η συγκεκριμένη εγγραφή αλλάζει στον domain provider, δηλαδή εκεί που έχετε αγοράσει το domain name σας. Η συγκεκριμένη πληροφορία όμως φαίνεται και στο DNS Zone.

 MX Records
Τα MX Records αλλάζουν στο DNS Zone και είναι αυτά που αφορούν τα email σας.

 A Record
Το A Record αλλάζει από το DNS Zone και είναι αυτό που δείχνει την ιστοσελίδα σας.

  Το innoview.gr σας προσφέρει την υπηρεσία DNS Hosting ακομή
και αν δεν έχετε hosting για την ιστοσελίδα σας σε εμάς! 

Έχετε τη δυνατότητα να διαχειριστείτε το DNS Zone σας, αν έχετε υπηρεσία φιλοξενίας στο innoview.gr σε linux λειτουργικό μέσω του cPanel σας ή σε windows λειτουργικό μέσω του Plesk Onyx σας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως απεικονίζεται στις 2 πλατφόρμες.




 Tip: Μπορείτε να δείτε τόσο την κατάσταση όσο και κατεύθυνση για τυχόν σφάλματα του κάθε domain name που έχετε μέσα από το intoDNS. Στο intoDNS δεν υπάρχει δυνατότητα να ελέγξουμε τα subdomains.

Κατοχυρώστε σήμερα ένα domain name μέσα από το innoview.gr!