Η χρήση του διαδικτύου από τότε που ξεκίνησε, διαφοροποιείται συνεχώς. Η είσοδος στο διαδίκτυο από κινητά τηλέφωνα, η χρήση των social media, οι υπηρεσίες cloud και γενικά η χρήση του διαδικτύου με αρκετές προσωπικές όσο και επαγγελματικές πληροφορίες χρειάζεται προστασία.

Λόγω της συνεχόμενης εξέλιξης και διαφοροποίησης της χρήσης του διαδικτύου από τους χρήστες καθώς και η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ διαφορετικών κρατών κατέστησαν την οδηγία 95/46/ΕΚ, η οποία αφορά την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, να μην είναι επαρκής. Έτσι, είναι αναγκαία η αλλαγή και αντικατάσταση της από έναν κανονισμό στο πλαίσιο προστασίας των δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (GDPR (General Data Protection Regulation)).

Ποιά είναι η στόχευση αυτού του κανονισμού; Η θέσπιση του αποσκοπεί στην προστασία και την ελεύθερη μεταφορά των προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων. Ο συγκεκριμένος κανονισμός αφορά τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να ακολουθείται ενιαία πολιτική.

Παρακάτω παρουσιάζονται ενδεικτικά κάποιες ρυθμίσεις που εισάγονται με το νέο κανονισμό.

 Εφαρμογή μέτρων προστασίας δεδομένων από το σχεδιασμό και από προεπιλογή.
 Γνωστοποίηση εντός 72 ωρών παραβίασης δεδομένων στην εποπτική αρχή.
 Ανακοίνωση παραβίασης δεδομένων στον ενδιαφερόμενο.
 Διενέργεια για την εκτίμηση του αποτελέσματος της παραβίασης.
 Ορισμός υπευθύνου για την προστασία δεδομένων.
 Επιβολή προστίμου σε βάρος υπευθύνου επεξεργασίας δεδομένων.

Με τον κανονισμό εισάγονται νέες αρχές και έννοιες για την ενδυνάμωση της πρόληψης άλλα και δημιουργίας μια κουλτούρας προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό θα πρέπει να δημιουργηθούν εκ νέου όλες οι λίστες των newsletter ώστε να συμμορφώνονται με αυτόν.
Το innoview.gr σας παρέχει ένα αξιόπιστο και εύχρηστο εργαλείο για την αποστολή newsletters το inNewsletter.

Δοκιμάστε την εφαρμογή μας δωρεάν για 14 ημέρες, σήμερα!