Αρκετά συχνά όλοι μας ακούμε για επιθέσεις που γίνονται σε διάφορα συστήματα ή και ιστοσελίδες. Σκοπός αυτών τον επιθέσεων είναι να μην μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το σύστημα ή την ιστοσελίδα που γίνεται επίθεση. Πως γίνονται όμως αυτές οι επιθέσεις;

Τέτοιου είδους επιθέσεις ονομάζονται DoS ή DDoS αναλόγως με τη μορφή που πραγματοποιείται η επίθεση. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι σημαίνουν και οι δύο.

  DoS: Κάποιος που κάνει μία επίθεση DoS (Denial of Service attack) επιδιώκει να κάνει ένα σύστημα ή ένα πόρο δικτύου μη διαθέσιμα στον εκάστοτε χρήστη για κάποιο χρονικό διάστημα μικρό ή μεγάλο. Η επίθεση αυτή επιτυγχάνεται με αποστολή μεγάλου αριθμού περιττών αιτημάτων στο σύστημα ή τον πόρο απο μία πηγή, προσπαθώντας έτσι να υπερφορτώσει το σύστημα ή τον πόρο και να μην πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση ορισμένων ή όλων των αιτημάτων που φτάνουν σε αυτά.
  DDoS:  Μια επίθεση DDoS (Distributed Denial of Service attack) πραγματοποιείται με αποστολή μεγάλου αριθμού περιττών αιτημάτων στο σύστημα ή τον πόρο δικτύου απο πολλές διαφορετικές πηγές.

Η διαφορά μεταξύ DoS και DDoS είναι οτι στην πρώτη χρησιμοποιείται συνήθως ένας υπολογιστής και μια σύνδεση στο internet για να στείλει τα περιττά αιτήματα και να δημιουργήσει συμφόρηση στο σύστημα ή τον πόρο που έχει στοχεύσει. Ενώ στην επίθεση DDoS χρησιμοποιεί πολλούς υπολογιστές και συνδέσεις internet για να στείλει τα περιττά αιτήματα και να δημιουργήσει συμφόρηση στο σύστημα ή τον πόρο.

Συνήθως αναρωτιόμαστε και λέμε "Πόσο πιθανό είναι να κάνουν σε εμένα κάποια επίθεση;" και όμως ο καθένας που έχει δημόσια παρουσία στο διαδίκτυο κινδυνεύει από μια τέτοια επίθεση. Αυτό περιλαμβάνει τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις μικρές επιχειρήσεις, τις μεσαίες επιχειρήσεις, τις πολιτικές οντότητες, τις κυβερνήσεις, τις διαδικτυακές προσωπικότητες και ούτω καθεξής.

Τέτοιου είδους επιθέσεις (DDoS) μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα με διαρκή αποτελέσματα. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας, να ελέγχονται τα τρωτά σημεία και οι κίνδυνοι που συνδέονται με τις επιθέσεις DDoS. Για να μπορέσετε να αποφύγεται τέτοιου είδους ενέργειες θα πρέπει να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι υπηρεσίες hosting του innoview.gr σας παρέχουν προστασία firewall ώστε να αποφεύγονται σε μεγάλο βαθμό οι επιθέσεις DDoS.

Επιλέξτε σήμερα μια υπηρεσία hosting μέσα από το innoview.gr!