Οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας είναι γρήγοροι και οι υποχρεώσεις μας αυξάνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αμελούμε κάποια πράγματα ή να τα μεταθέτουμε. Αρκετοί, είτε για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς λόγους έχουμε ένα domain name. Το ανανεώνουμε εγκαίρως όμως;

Οι περισσότερες επιχειρήσεις συνδέουν το όνομα της επιχείρησης τους με το domain name. Έτσι, για να αποκτήσει κάποιος ένα domain name απευθύνεται σε μια εταιρεία κατοχύρωσης ονομάτων χώρου (domain names). Θα πρέπει όμως να προσέξουμε που απευθυνόμαστε καθώς θα πρέπει να είναι αξιόπιστη και έμπιστη εταιρεία. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, αν και σπάνιο, είναι να αγοράσει κάποιος άλλος το domain name πριν από εμάς, αν δεν κάνουμε άμεσα την πληρωμή, και μετά να θέλει να μας το πουλήσει με μεγαλύτερο ποσό από αυτό της κατοχύρωσης, ώστε να έχει κέρδος. Κάτι άλλο όμως που μπορεί να συμβεί και είναι το πιο σύνηθες, είναι ότι αφού το καταχωρήσετε, μετά από το πέρας της χρονικής διάρκειας, για την οποία κάνατε την αρχική κατοχύρωση, να μην γίνει ανανέωση του domain name.

  Επιλέξτε το innoview.gr ως έναν έμπιστο καταχωρητή.  

Παρακάτω θα δούμε κάποιους λόγους όπου ένας κάτοχος domain name δεν κάνει ανανέωση.

  Δεν γνωρίζει ή έχει ξεχάσει το email που έχει γίνει η κατοχύρωση του domain name. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην λάβει το email το οποίο αναφέρει ότι το domain λήγει και έτσι να μην το ανανεώσει.
  Έχει λάβει το email από τον καταχωρητή αλλά το αγνοεί ή το αμελεί με αποτέλεσμα να μην γίνει η ανανέωση.
  Ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για το domain name έχει φύγει απο την εταιρεία και δεν έχει κάποιος άλλος πρόσβαση στο email του.
  Ο κάτοχος του domain name δεν είναι ταυτόχρονα και ο κάτοχος του email που έχει δηλωθεί κατά την καταχώρηση του domain name.
  Ο κάτοχος του domain name δεν έχει ενεργοποιήσεις την αυτόματη ανανέωση ή η κάρτα που έχει δηλώσει έχει λήξει και δεν την έχει αλλάξει.

Μια πολύ καλή λύση είναι να γίνει ανανέωση του domain name για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να αμελήσουμε την ανανέωση. Το domain name αποτελεί μέρος της εταιρείας μας και της παρουσίας μας στο διαδίκτυο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αφήνουμε να λήξει.

Κατωχύρωσε ή ανανέωσε σήμερα το δικό σου domain name μέσα από το innoview.gr!