wordpress hacked
Καθημερινά ακούμε ότι γίνονται αρκετές επιθέσεις από διάφορους hackers με ιούς και κακόβουλα λογισμικά που αποσπούν τόσο κωδικούς όσο και άλλα στοιχεία. Το να επιτεθούν σε κάποια ιστοσελίδα, είναι μια συνηθισμένη ενέργεια σε αρκετούς ιδιοκτήτες ιστοσελίδων καθώς και αντιμετωπίσιμη.

Αρχικά θα δούμε πως αναγνωρίζουμε ότι έχει γίνει κάποια επίθεση στην ιστοσελίδα. Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια στοιχεία για την αναγνώριση αυτής της επίθεσης.

  Τροποποίηση της κεντρικής σελίδας του website με ξένο περιεχόμενο.
  Ανακατεύθυνση σε ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο.
  Ενημέρωση από φορείς για αποστολή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας από το domain name.

  Έχετε πάντα backup της ιστοσελίδας σας!  

Ας δούμε τι ενέργειες μπορούμε να κάνουμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της ιστοσελίδας μας που έχει αναπτυχθεί σε WordPress.

  Μια πολύ καλή κίνηση είναι να γίνει αναβάθμιση στο WordPress. Αν για οποιονδήποτε λόγο καθυστερούσατε να κάνετε αναβάθμιση, τώρα θα πρέπει να γίνει. Είναι ρίσκο να γίνει εκ νέου η εγκατάσταση σε έκδοση που πιθανότατα να μην υποστηρίζεται στο άμεσο μέλλον.
  Εφόσον γίνει η αναβάθμιση στο WordPress, καλό θα ήταν να γίνει και αναβάθμιση όλων των προσθέτων (plugins, modules, components) που χρησιμοποιεί.
  Μετά από αυτές τις ενέργειες θα πρέπει οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται να είναι αρκετά ισχυροί για να αποφευχθεί αντίστοιχη ενέργεια στο μέλλον.

Θα μπορούσατε εφόσον πργματοποιήσετε τις παραπάνω ενέργειες να κάνετε και μία επιπλέον ενέργεια για να παρέχετε μεγαλύτερη ασφάλεια στην ιστοσελίδα σας. Μια καλή λύση είναι η εγκατάσταση προσθέτων ασφάλειας για το WordPress που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να δείτε το Wordfence και το All In One Security And Firewall. Tα συγκεκριμένα προσφέρουν μια σειρά από επιλογές και δυνατότητες για να ασφαλίσετε την εγκτάσταση σας WordPress, όπως και firewall.

Επιλέξτε μια υπηρεσία φιλοξενίας από το innoview.gr για να έχετε καθημερινό backup!