WebApplicationVulnerability.jpg Η ασφάλεια των διάφορων συστημάτων και η προστασία των δεδομένων στο κόσμο του διαδικτύου αποτελούσε πάντοτε φλέγον ζήτημα, λαμβάνοντας πλέον ευρύτατες διαστάσεις εξαιτίας της ραγδαίας και καθολικής εξάπλωσης των web τεχνολογιών.

Τελευταίες έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέσα στη χρονιά του 2016 δείχνουν μία ιδαίτερη αύξηση στην ύπαρξη υψηλής σημαντικότητας ευπαθειών στις σύγχρονα συστήματα. Ευπάθειες τέτοιου είδους εντοπίζονται πλέον στην πλειοψηφία των ιστοσελίδων σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθει από την Acunetix σε 45.000 ιστοσελίδες, σε συνδυασμό με 5.700 network scans που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Απρίλιο του 2015, έως το Μάρτιο του 2016, καταδεικνύουν ότι όχι μόνο το 55% των ιστοσελίδων έχουν μία ή περισσότερες ευπάθειες υψηλής επικινδυνότητας, αλλά επιπλέον ότι η ήδη υπάρχουσα κατάσταση έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9% στην εμφάνιση αυτού του είδους ευπαθειών, σε σχέση με τις αναφορές του προηγούμενου χρόνου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας συνοψίζονται παρακάτω.

Το 55% των web εφαρμογών περιέχουν υψηλής επικινδυνότητας ευπάθειες όπως XSS ή SQL Injection.

Το 84% αυτών ήταν ευαίσθητα σε μία τουλάχιστον μέτριας επικινδυνότητας ευπάθεια, όπως η CSRF.

Οι ευπαθείς βιβλιοθήκες της Javascript (οι οποίες εκθέτουν μία web εφαρμογή σε XSS επιθέσεις), έχουν διπλασιαστεί από το 2015.

Κοντά στο 8% όλων των δικτύων που σαρωθήκαν, εντοπίστηκε μία υψηλής επικινδυνότητας ευπάθεια.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και καθιστούν ξεκάθαρο το γεγονός ότι οι επιθέσεις σε web εφαρμογές, αποτελούν θέματα μείζονος σημασίας που αφορούν την παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα, ενώ η ευρύτητα των επιδράσεων και των επιπτώσεων που μπορούν να υπάρξουν από αυτές τις επιθέσεις καθιστούν παράλληλα πρoτεραιότητα την άμεση αντιμετώπισή τους. Ενημερωθείτε από προηγούμενο άρθρο μας για βασικούς κινδύνους που μπορείτε να αντιμετωπίσετε.

Μπορείτε να δείτε όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το innoview.gr σε πιστοποιητικά SSL, προκειμένου να προστατευτείτε από τις επιθέσεις των hackers, βρίσκοντας τη λύση που σας εξυπηρετεί, στις καλύτερες τιμές της αγοράς!