webisite vulnerabilities Το 70% των ιστοσελίδων περιλαμβάνουν ευπάθειες που εύκολα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, οι οποίες μπορούν να αποφέρουν τεράστιο κόστος, με απρόβλεπτες και πολυεπίπεδες επιπτώσεις πολλές φορές.

Στα πλαίσια ερευνών που διεξήχθησαν τα τελευταία χρόνια μπορούμε να δούμε στην πράξη κάποιες βασικές πτυχές που καθιστούν ακόμα και τα σύγχρονα συστήματα τρωτά σε κακόβουλες ενέργειες. Η γενική ιδέα, που κυριάρχησε, καταδεικνύει μία κατακόρυφη αύξηση των ευπαθειών στους επιμέρους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, σε εξαιρετικά δημοφιλής τεχνολογίες.

vulnerabilities statistics

Ευπάθειες στις βιβλιοθήκες της Javascript.
Η χρήση της javascript αποτελεί ένα διφορούμενο στοιχείο στη σημερινή τεχνολογική κοινότητα, ενώ χρησιμοποιείται σε μία πληθώρα εφαρμογών, λύνοντας τα χέρια των προγραμματιστών παρέχοντας πολλές δυνατότητες. Παρόλα αυτά, πολλές από τiς βιβλιοθήκες που χρησιμοποιούνται στη javascript παρουσιάζουν ευπάθειες.
Javascript libraries

Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα δημιουργούνται εξαιτίας παλαιότερων βιβλιοθηκών που χρησιμοποιούσαν προγενέστεστερες εκδόσεις του jQuery. Επομένως, μία καλή τακτική είναι πάντοτε να χρησιμοποείται η τελευταία έκδοση της γλώσσας, με στόχο να μειώνονται αυτές οι ευπάθειες.

Ευπάθειες στo WordPress
To WordPress χρησιμοποείται πλέον στο 59% των CMS (Content Management Systems) συστημάτων που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Αυτή η δημοτικότητά του το θέτει στο προσκήνιο, αποτελώντας στόχο πολλών κακόβουλων ενεργειών.

Wordpress vulnerabilities>

Και σε αυτήν την περίπτωση η εμφάνιση των ευπαθειών ασφαλείας του WordPress, σχετίζεται άμεσα με το αν χρησιμοποιείται η τρέχουσα έκδοση ή όχι. Παρόλα αυτά, έχοντας να αντιμετωπισουμε προβλήματα συμβατότητας με παλαιότερα plugins και themes, στο 13% περίπου των συστημάτων που δεν έχουν αναβαθμιστεί, μόλις τον τελευταίο χρόνο, η όλη διαδικασία αποκτά μία μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.

Μην αφήνετε τους κωδίκούς σας "αδύναμους".
Password vulnerabilities

Ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε τους κωδικούς ενός συστήματος, πόσο συχνά τους αλλάζουμε, σε πιο μέρος τους καταχωρούμε σε περίπτωση που δεν μπορούμε να τους απομνημονεύσουμε, αποτελούν λόγοι που μπορούν να δημιουργήσουν ευπάθειες στα εκάστοτε συστήματα.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών των κινδύνων μπορούν να εντοπιστούν και να απομακρυνθόύν με τη χρήση των σημάνσεων ασφαλείας, που σας προσφέρει το innoview.gr. Από 22€/ έτος μπορείτε να επωφεληθείτε των ποιοτικών υπηρεσιών του innoview.gr και να προστατεύσετε την ιστοσελίδα ή τη διαδικτυακή σας εφαρμογή με καθημερινό scanning και έχοντας την ειδική σήμανση ασφαλείας, που προσδίδει κύρος και εμπιστοσύνη στο διαδικτυακό σας χώρο.

Επιλέξτε το antimalware της επιλογής σας ανάμεσα στις πιο αξιόπιστες λύσεις της αγοράς και προστατεύστε την ιστοσελίδα σας από κακόβουλες ενέργειες.