Εξετάζοντας τις δυνατότητες των πιστοποιητικών SSL μπορούμε να αντιληφθούμε την εκτεταμένη ασφάλεια, μέσα από τις μεθόδους κρυπτογράφησης που παρέχονται. Ο κόσμος του internet έχει εισέλθει στην καθημερινότητα μας, επηρεάζοντάς τη σε πολλά επίπεδα.

Απίστευτος όγκος δεδομένων μεταφέρονται, δημοσιεύονται και προωθούνται κάθε δευτερόλεπτο, σε όλο τον κόσμο. Αντιλαμβανόμενοι την ιδέα ότι η γνώση είναι δύναμη, πυροδοτείτε μία άτυπη μάχη κατάκτησης αυτής της μεταφερομένης πληροφορίας με έμμεσους και πολλές φορές κακόβουλους τρόπους.

Σκεφτείτε πόσο εκνευρισμό και αναστάτωση επικρατεί όταν χάνονται σημαντικά δεδομένα, ή πόσα προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν όταν ευαίσθητα δεδομένα μεταπέσουν σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Εξετάζοντας τις δυνατότητες και τις ενέργειες που πραγματοποιεί ένα πρωτόκολλο SSL μπορούμε να αντιληφθούμε την έκταση της ασφάλειας που παρέχεται. Παρακάτω αναλύνονται μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά.

Κρυπτογράφηση των πληροφοριών κατά τη διάρκεια της μετάδοσης. Τα πιστοποιητικά SSL βασίζονται στο πρωτόκολλο Secure Sockets Layer (SSL), που δημιουργεί ένα μοναδικό κρυπτογραφημένο κανάλι επικοινωνίας, χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό ζεύγος κλειδιών που μοιράζονται μετάξύ του webserver (πελατη) και του server. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα των επικοινωνιών μέσω του διαδικτύου.

Ταυτοποίηση της διαδικτυακής σας ταυτότητας. Τα πιστοποιητικά SSL χρησιμοποιούνται και για την ορθότητα της ταυτότητας μίας οντότητας. Εκδίδονται μοναδικά για έναν συγκεκριμένο διακομιστή domain ή web και επικυρώνονται από τον αντίστοιχο πάροχο του SSL πιστοποιητικού. Όταν ένας browser συνδέεται με ένα διακομιστή, ο διακομιστής στέλνει την πληροφορία ταυτοποίησης στο πρόγραμμα περιήγησης.

Η αυθεντικοποίηση δημιουργεί εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη των διαπιστευτηρίων εξαρτάται από την εμπιστοσύνη στην πιστοποίηση στην εκάστοτε αρχή πιστοποίησης, η οποία είναι υπεύθυνη για την αυθεντικοποίηση της μοναδικότητας των διαπιστευτηρίων. Για αυτό το σκοπό, εκτεταμένη ποικιλία μεθόδων χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ταυτότητας και την επαλήθευση των πληροφοριών που παρέχονται από τις αρχές.

Εκτεταμένη προστασία. Ο συνδυασμός του SSL, με την εκτίμηση της τρωτότητας της ιστοσελίδας και την καθημερινή σάρωση κακόβουλου λογισμικού προσφέρει ασφαλέστερη online περιήγηση, επεκτείνει την ασφάλεια του server και αποτελεί μία επιπλέον αυθεντικοποίηση της νομιμότητας και της εγγύτητας του οργανισμού ή της εταιρείας σας.

Καλύτερη απόδοση στις μηχανές αναζήτησης. Από τον Αύγουστο του 2014 η Google προκειμένου να αυξήσει την αξιοπιστία του διαδικτύου, ανεβάζοντας στα οργανικά αποτελέσματα τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν πιστοποιητικό SSL, δηλαδή παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το innoview.gr σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε το πιστοποιητικό SSL που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας..