Τον τελευταίο καιρό η όλο και αυξανόμενη δημιουργία και διάθεση νέων πρωτότυπων καταλήξεων έχει συμβάλλει στην ανανέωση, αλλά και τη διαμόρφωση μίας καινούργιας αντίληψης στο χώρο των domain names.

Η χρήση της κατάλληλης κατάληξης μπορεί να δώσει έναν τελείως διαφορετικό αέρα στη διαδικτυακή σας παρούσια, ενώ αν και δεν υιοθετείται ακόμη σε πολύ μεγάλο εύρος, παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα σε πολλά επίπεδα.

Διαθεσιμότητα
Συχνό ήταν το φαινόμενο ένα domain name, που αποτελούσε ιδανική επιλογή για το διαδικτυακό μας χώρο, να εμφανιζόταν ήδη κατοχυρωμένο και να μην ήταν διαθέσιμο, οπότε μπαίναμε στη διαδικασία να ψάχνουμε εναλλακτικές. Με τη χρήση των νέων gTLDs όμως, το φαινόμενο αυτό περιορίζεται σε εξαιρετικό βαθμό, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των διαθέσιμων επιλογών!

Αμεσότητα
Mε τη χρήση των καινούργιων καταλήξεων έχουμε τη δυνατότητα να επιδιώξουμε συντομότερα domain. Η δυνατότητα αυτή μεταφράζεται σε καλύτερο branding, μεγαλύτερη αμεσότητα και πιο αποτελεσματικό marketing. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείται στο domain name η κατάληξη .tech και δημιουργείται ένας διαδικτυακός χώρος όπως mydigitalspace.tech, πριν ακόμη επισκεφτούμε την ιστοσελίδα, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι το περιεχόμενό της σχετίζεται με την τεχνολογία και αναφέρετε πιθανότατα σε προσωπικό blog. Την επόμενη φορά η προώθηση και διαμόρφωση της στρατηγικής marketing της ιστοσελίδας σας θα γίνει σε μία τελείως διαφορετική βάση όπου και οι μηχανές αναζήτησης θα μπορέσουν να σας κατατάξουν πολύ καλύτερα.

Κέρδος
Με τόσες πολλές καταλήξεις πλέον, μπορείτε να βρείτε μία που να ταιριάζει στην βαθμίδα που μπορείτε να ανταποκριθείτε, ακόμα και αν είναι πολύ ακριβή όπως το .rich ή πολύ οικονομική όπως το .click.

Αποδοτικότητα
Αν και η χρήση των καινούργιων καταλήξεων δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη παγκοσμίως ακόμα, μεγάλες εταιρείες στο χώρο υιοθετούν αυτήν την αντίληψη και έχουν ήδη κατοχυρώσει τα domain names τους με κάποιες από τις καινούργιες καταλήξεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet Inc., η οποία χρησιμοποιεί ήδη την κατάληξη .xyz, προσδίδοντας στην διαδικτυακή της παρουσία μια εντελώς νέα και διαφορετική υπόσταση.

Μερικά ενδεικτικά νούμερα τα οποία πάντα μας βοηθούν να αντιληφθούμε την πραγματική κατάσταση στο χώρο των domain names:


Δείτε τον ανανεωμένο κατάλογο των Νέων Καταλήξεων του innoview.gr και δώστε έναν άλλον χαρακτήρα στο domain name σας.


Πηγή infographic: cira.ca