Η Google αποφάσισε να προβεί στην ενίσχυση όσων ιστοσελίδων χρησιμοποιούν ασφαλή και κρυπτογραφημένη σύνδεση μέσω της καλύτερης εμφάνισής τους στην κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Η ασφάλεια αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για την Google αφού κατά καιρούς αποφασίζει και προσφέρει πολλές υπηρεσίες με στόχο ένα πιο ασφαλές διαδίκτυο. Εκτός από την παρεχόμενη ασφάλεια στις προσφερόμενες υπηρεσίες της έχει ως στόχο, με αυτήν την ενέργεια, το να δίνει δηλαδή προβάδισμα σε ιστοσελίδες με ψηφιακά πιστοποιητικά εγκατεστημένα στα αποτελέσματα αναζήτησης, να καταστήσει και την πρόσβαση μέσω αυτής στο διαδίκτυο όσο πιο ασφαλή γίνεται.
Η ενέργεια αυτή προς το παρόν δεν επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό, όμως μελλοντικά αυτό ενδέχεται να ενισχυθεί ώστε να έχουν τη δυνατότητα, σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων από HTTP να αλλάξουν σε HTTPS, δηλαδή να εγκαταστήσουν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό (SSL Certificate).

Τι σημαίνει αυτό όμως;
Όποιες σελίδες στο διαδίκτυο έχουν εγκατεστημένο ψηφιακό πιστοποιητικό θα βελτιώνουν το SEO τους, ένα μόνο από τα δεκάδες πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Βέβαια είναι κάτι σημαντικό αφού πετυχαίνετε δύο πράγματα με μια κίνηση: βελτιώνετε την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας και πετυχαίνετε καλύτερη θέση στα αποτελέσματα της πιο γνωστής μηχανής αναζήτησης.

Με αφορμή αυτήν την ενέργεια κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί η σημαντικότητα της χρήσης ασφαλούς και κρυπτογραφημένης σύνδεσης. Μια ασφαλής ιστοσελίδα εμπνέει παραπάνω εμπιστοσύνη σε όσους την επισκέπτονται αλλά και μπορεί να ταυτοποιηθεί ως προς την νομιμότητα της για να αποφύγουμε φαινόμενα απάτης (phising). Δείτε το βίντεο που αναφερόμαστε σε όλα αυτά και κυρίως πως να μην εξαπατηθείτε όταν αγοράζετε ηλεκτρονικά.


Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα ασφάλειας που παρέχουμε και να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σήμερα πως μπορείτε και εσείς να βελτιώσετε την εικόνα σας αλλά και την ασφάλεια της ιστοσελίδα σας. Παρακάτω βλέπετε την ανακοίνωση από την Google για όσα αναφέραμε σε μια αρκετά τεχνική παρουσίαση θα λέγαμε.


Πηγή: http://googlewebmastercentral.blogspot.gr/2014/08/https-as-ranking-signal.html