Σε λίγες ημέρες το μητρώο ονομάτων EuRid για τα .eu domain θα λανσάρει μια νέα πλατφόρμα κατοχυρώσεων ονομάτων χώρου. Η αλλαγή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα κατοχυρώσεων της EURid.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή, γεγονός που θα καταστήσει αδύνατη την πραγματοποίηση ενεργειών για όλα τα .eu ονόματα χώρου καθώς το μητρώο δε θα είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο από 12:30 πμ στις 13 Σεπτεμβρίου έως 10:30 πμ στις 15 Σεπτεμβρίου.

Εκείνες τις ημέρες θα μπορώ να πραγματοποιήσω οποιαδήποτε ενέργεια;
Οποιαδήποτε ενέργεια (κατοχυρώσεις, ανανεώσεις, μεταφορές και κάθε ενημέρωση ή αλλαγή στοιχείων) προσπαθήσετε να κάνετε αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου αφού ενεργοποιηθεί το μητρώο και πάλι θα πρέπει να επαναλάβετε τις ενέργειες σας.

Τι αλλαγές θα επιφέρει αυτή η νέα πλατφόρμα κατοχυρώσεων;
Για τις νέες κατοχυρώσεις που θα γίνουν από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά και μόνο για αυτές, θα ισχύσει ένας νέος κανονισμός όσον αφορά την περίοδο λήξης του .eu domain σας.
Σήμερα ένα όνομα χώρου .eu θα λήξει στο τέλος του μήνα μετά την λήξη της περιόδου κατοχύρωσης. Για παράδειγμα, εάν η ημερομηνία κατοχύρωσης ήταν στις 15 Ιανουαρίου 2014 και για 1 έτος, η λήξη του θα επέλθει στις 31 Ιανουαρίου 2015 δηλαδή στο τέλος του μήνα κατοχύρωσης μετά από ένα χρόνο.
Όσα νέα ονόματα χώρου κατοχυρωθούν από τις 15 Σεπτεμβρίου και έπειτα θα ανανεώνονται ή θα λήγουν ακριβώς στην ημερομηνία κατοχύρωσης, μετά την περίοδο κατοχύρωσης και όχι στο τέλος του μήνα, όπως συμβαίνει και στα .gr ή .com domain ήδη.

Παράδειγμα κατοχύρωσης .eu domain ενός έτους από 15 Σεπτεμβρίου 2014:
Ημερομηνία Κατοχύρωσης: 10 Οκτωβρίου 2014
Ημερομηνία Λήξης: 10 Οκτωβρίου 2015

Τι συμβαίνει για τα υπάρχοντα .eu ονόματα χώρου;
Οι καταχωρητές έχουν την δυνατότητα εφαρμογής της νέας προσέγγισης ή διατήρηση της ήδη υπάρχουσας για τα κατοχυρωμένα ονόματα πρίν τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 και μόνο.