Domain nameΗ διαφήμιση μέσω των μηχανών αναζήτησης είναι από τις πιο διαδεδομένες μορφές στη βιομηχανία της διαφήμισης. Η πρώτη σκέψη που ίσως έχει κάποιος που θέλει να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα είναι ότι δεν χρειάζομαι ένα καλό domain name, όλοι μπορούν να με βρούνε με μια απλή αναζήτηση.

Οι τρόποι για την βελτιστοποίηση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης του domain σας είναι:

  Social media (Facebook, Twitter, LinkedIn, κ.α.)
  Άμεση διαφήμιση (από στόμα σε στόμα, παρουσιάσεις, κ.α.)
  Διάφορες παραπομπές (forums, κατάλογοι, άλλες ιστοσελίδες)
  Αποστολή email (newsletter)

Γιατί λοιπόν χρειάζεστε ένα πολύ καλό domain name με τη σωστή κατάληξη; Ακόμη και με την αναζήτηση ο κάθε χρήστης επιλέγει απο το domain σε ποιά ιστοσελίδα θα μπει. Από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί αποδεικνύεται ότι οι χρήστες είναι δύο φορές πιο πιθανό να επίλεξουν να κάνουν κλικ στο όνομα τομέα όπου το δεύτερο επίπεδο περιελαμβάνει τουλάχιστον μια απο τις λέξεις-κλειδιά που έχουν βάλει στην αναζήτηση τους, σε σύγκριση με τα domain name που δεν τις περιελαμβάνουν. Σημαντικά έχει αυξηθεί το SEO (Search Engine Optimization) όπου όσοι επενδύουν σε αυτό μπορούν να πάρουν τα αποτελέσματα της κινήσεως της ιστοσελίδας τους και απο διάφορες πηγές. Για να επιτευχθεί αυτό ένας απο τους πιο αποδοτικούς τρόπους είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) στα οποία αν έχετε μια ισχυρή παρουσία βελτιώνεται η κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Πρέπει να δοθεί η δέουσα σημασία στη κατάληξη του domain name καθώς έχει ως αποτέλεσμα να είναι σε καλύτερη θέση η ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης. Επιπλέον θα πρέπει να προσέξετε ώστε η λέξη πριν την τελεία να έχει φυσική κατάληξη με τη λέξη μετά την τελεία, πραδείγματος χάρη beach.bar και όχι beach.accountant. Υπάρχουν αρκετές καταλήξεις οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαφημίσουν το επάγγελμα σας, αν είσαστε φωτογράφος το όνομα σας με το .photo είναι η μια πολύ καλή επιλογή domain ή αν έχετε μεσιτικό γραφείο το .realestate θα ήταν κατάλληλο για εσάς. Υπάρχει μια πληθώρα νέων καταλήξεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Δείτε τον πλήρη κατάλογο του innoview.gr και επωφεληθείτε κατοχυρώνοντας το domain name της επιλογής σας!