Χιλιάδες μεταφορές domain names πραγματοποιούνται καθημερινά, γεγονός που συνηγορεί στη θεώρηση ότι η διαδικασία μεταφοράς ενός domain name θα μπορούσε να αποτελεί μία παγιωμένη διαδικασία. Στην πράξη όμως τα πάντα βελτιώνονται και αναθεωρούνται.

Η διαδικασία μεταφοράς ενός domain name από έναν καταχωρητή σε έναν άλλον, καθώς και η αλλαγή ιδιοκτησίας ενός ονόματος χώρου, σηματοδοτούσε μία σειρά από ενέργειες που σκοπό είχαν να διασφαλίσουν τους τελικούς ιδιοκτήτες από κακόβουλες ενέργειες εναντίον των ονομάτων χώρου τους. Από την άλλη μεριά όμως, υπήρχαν περιπτώσεις που μία απλή αλλαγή στα στοιχεία του ιδιοκτήτη του ονόματος χώρου, όπως για παράδειγμα μία αλλαγή στο e-mail του, πυροδοτούσε μία σειρά πολύπλοκων διαδικασιών, θυσιάζοντας στο βωμό της ασφάλειας τους επιχειρηματικούς σκοπούς και στόχους που κρύβονταν πίσω από τη διαχείριση των ονομάτων χώρου. Παρόμοια γεγονότα κατέδειξαν την ανάγκη για αλλαγές στην πολιτική που ακολουθούνταν μέχρι τώρα, η οποία ενστερνίστηκε και από την ομάδα της ICANN. Αλλαγές θα πραγματοποιήθούν από 1η Δεκεμβρίου του 2016 στην πολιτική μεταφοράς των gTLDs, όπως .com, .net και όλων των νέων καταλήξεων, οι οποίες συνοψίζονται παρακάτω:

Για οποιαδήποτε αλλαγή στα στοιχεία στα οποία είναι καταχωρημένο το domain name (όνομα, επώνυμο, εταιρεία ή οργανισμός) θα ακολουθείται παρόμοια διαδικασία με αυτή της αλλαγής ιδιοκτήτη.

Ο τρέχον ιδιοκτήτης και ο μελλοντικος ιδιοκτήτης ενός ονόματος χώρου, θα απαιτείται να δίνουν επιβεβαίωση, για την ολοκλήρωση οποιασδήποτε αλλαγής.

Μετά την ολοκλήρωση της αλλαγής ιδιοκτήτη, ο τρέχον και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με την αλλαγή, με δυνατότητα αντιστροφής της, για να διασφαλιστεί η περίπτωση πραγματοποίησης οποιαδήποτε κακόβουλης ενέργειας.

Μετά την ολοκλήρωση της αλλαγής ιδιοκτήτη ενός domain name, θα κλειδώνεται το συγκεκριμένο όνομα χώρου για οποιαδήποτε μεταφορά σε άλλον καταχωρητή, για τις επόμενες 60 ημέρες.

Δείτε τις βοηθητικές ερωτήσεις!

Ερώτηση: Η διαδικασία που θα ακολουθείται κατά την αλλαγή στοιχείων θα είναι ίδια με αυτή που θα ακολουθείται κατά την αλλαγή ιδιοκτήτη;
Απάντηση: Περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή διαδικασία θα είναι σύντομα διαθέσιμες.

Ερώτηση: Τι θα γίνει αν ο καινούργιος ιδιοκτήτης αρνηθεί το αίτημα αλλαγής ιδιοκτήτη;
Απάντηση: Το αίτημα αλλαγής ακυρώνεται και τα παλιά στοιχεία του whois διατηρούνται.

Ερώτηση: Τι θα γίνει αν ο καινούργιος ιδιοκτήτης αποδεχτεί το αίτημα αλλαγής και ο παλιός ιδιοκτήτης το αρνηθεί;
Απάντηση: Το αίτημα αλλαγής ακυρώνεται και τα παλιά στοιχεία του whois διατηρούνται.

Ερώτηση: Πόσο χρονικό διάστημα διαθέτει ο καινούργιος ιδιοκτήτης για να αποδεχτεί το αίτημα;
Απάντηση: 7 ημέρες από τότε που έγινε η αίτηση αλλαγής.

Ερώτηση: Πόσο χρονικό διάστημα διαθέτει ο παλιός ιδιοκτήτης για να αποδεχτεί το αίτημα;
Απάντηση: 7 ημέρες από τότε που έγινε η αίτηση αλλαγής.

Ερώτηση: Εάν υπάρχει μία εκκρεμής μεταφορά σε άλλον καταχωρητή για ένα όνομα χώρου, πώς θα επηρεάσει ένα αίτημα αλλαγής στοιχείων ή ιδιοκτήτη;
Απάντηση: Στην περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε αλλαγή στα στοιχεία του ιδιοκτήτη και μεταφορά του ονόματος χώρου σας, προτείνεται να πραγματοποιήσετε πρώτα τη μεταφορά του σε άλλον καταχωρητή και στη συνέχεια να προχωρήσετε με το αίτημα αλλαγής στα στοιχεία του ονόματος χώρου, καθώς μετά το αίτημα αλλαγής το domain name σας κλειδώνεται και δεν μπορείτε να το μεταφέρετε σε άλλον καταχωρητή για τις επόμενες 60 ημέρες.

Δείτε τον ενημερωμένο κατάλογο των gTLDs του innoview.gr και δώστε άλλον χαρακτήρα στο domain name σας.