heartbleed

Σας ενημερώνουμε μετά από τα διεθνή δημοσιεύματα για το κενό ασφάλειας (security bug) στην ανοιχτού κώδικα βιβλιοθήκη OpenSSL, που χρησιμοποιείται ευρέως στο διαδίκτυο για προστασία και ασφάλεια κατά την μεταφορά δεδομένων μέσω ψηφιακών πιστοποιητικών.

Τα συστήματα και όλες οι εφαρμογές του innoview.gr είναι ασφαλή από το κενό ασφαλείας Heartbleed, όπως έγινε γνωστό. Ως προληπτικό μέτρο, συστήνει και παροτρύνει τους χρήστες του, να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης τους. Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σας μέσα από τον πίνακα ελέγχου αφού συνδεθείτε ή να συμπληρώσετε την φόρμα υπενθύμισης κωδικού για να ξεκινήσετε την διαδικασία ώστε να λάβετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης στο email σας.

Η καλύτερη και πιο σωστή πρακτική είναι να έχετε δύσκολους και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε έναν ιστότοπο ξεχωριστά και να τους αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

To innoview.gr πάντοτε με αίσθημα ευθύνης προσπαθεί να δίνει στους χρήστες του τα καλύτερα μέτρα ασφάλειας για αυτό έχει προσθέσει εδώ και μικρό χρονικό διάστημα, τον έλεγχο δευτέρου επιπέδου (two-factor authentication) που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες μας να το ενεργοποιήσουν και να δώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια στο λογαριασμό τους. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το two-factor authentication.

Περισσότερα για το συγκεκριμένο κενό ασφάλειας μπορείτε να δείτε από εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/Heartbleed.