Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες

joomla hacked
Επιθέσεις σε ιστοσελίδες γίνονται πολύ συχνά. Συνεχώς τα μέτρα ασφαλείας αυξάνονται και εξελίσσονται ωστόσο συνεχίζουν να υπάρχουν κενά ασφαλείας τα οποία εκμεταλλεύονται οι hackers. Δεν μπορούν να προβλεφθούν όλες οι κακόβουλες ενέργειες ώστε να εξαλειφθούν αλλά μπορούν να μειωθούν.

Πως αντιλαμβανόμαστε ότι έχει γίνει προσθήκη κακόβουλου κώδικα στην ιστοσελίδα μας;

  Ξένο περιεχόμενο στην αρχική σελίδα ή τροποποίηση του υπάρχοντος.
  Ενημέρωση από φορείς για αποστολή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας από το domain name μας.
  Ανακατεύθυνση σε ιστοσελίδες τζόγου.

  Έχετε πάντα backup της ιστοσελίδας σας!  

Ακολουθούν κάποιες ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε, σε περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της ιστοσελίδας μας που έχει αναπτυχθεί σε Joomla.

  Η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει είναι αναβάθμιση στην πλατφόρμα του Joomla. Οι παλαιότερες εκδόσεις είναι πάντα πιο ευάλωτες σε επίθεσεις οπότε μην καθυστερείτε να κάνετε αναβάθμιση.
  Εκτός από την αναβάθμιση που πρέπει να γίνει στο Joomla, θα πρέπει να γίνει και αναβάθμιση όλων των προσθέτων (plugins, modules, components) που χρησιμοποιεί.
  Αφού γίνουν οι αναβαθμίσεις το επόμενο βήμα είναι να γίνει αλλαγή των κωδικών που χρησιμοποιούνται σε cPanel ή Plesk Onyx και FTP. Οι κωδικοί θα πρέπει να είναι αρκετά ισχυροί για να αποφευχθεί αντίστοιχη ενέργεια στο μέλλον.

Eφόσον ακολουθηθούν τα παραπάνω βήματα μπορείτε επιπλέον να κάνετε και ένα επιπλέον βήμα ώστε να έχετε μεγαλύτερη ασφάλεια στην ιστοσελίδα σας. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι η εγκατάσταση προσθέτων ασφάλειας για το Joomla που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να δείτε το Centrora Security και το Securitycheck . Tα συγκεκριμένα προσφέρουν μια σειρά από επιλογές και δυνατότητες για να ασφαλίσετε την εγκτάσταση σας Joomla, όπως και firewall.

Επιλέξτε υπηρεσία φιλοξενείας από το innoview.gr για καθημερινό backup!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...