Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες

cloud hosting
Κάθε ιστοσελίδα για να υπάρχει στο internet χρειάζεται απαραίτητα μια υπηρεσία φιλοξενίας. Αυτό που θα πρέπει να ελέγξει κάποιος είναι πως θα κάνει η σωστή επιλογή υπηρεσίας. Η επιλογή αυτή γίνεται ανάμεσα σε μια cloud hosting ή shared hosting υπηρεσία. Πώς θα κάνουμε τη σωστή επιλογή όμως;

Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι λίγο σύνθετη και είναι λογικό στην αρχή να είσαστε λίγο μπερδεμένοι. Δύο από τις πιο κοινές επιλογές φιλοξενίας είναι το cloud hosting και το shared hosting. Αυτό που καθορίζει την επιλογή ανάμεσα τους είναι οι ανάγκες που έχει η ιστοσελίδα σας. Ας δούμε όμως τι είναι το shared hosting και τι το cloud hosting.

  Shared hosting

Στο shared hosting οι ιστοσελίδες που φιλοξενούνται μοιράζονται τον ίδιο φυσικό server με πολλούς άλλους χρήστες. Σε αυτόν τον τύπο hosting όλες οι ιστοσελίδες μοιράζονται από κοινού τους πόρους που παρέχει ο server. Λόγω αυτού συνήθως η φιλοξενία είναι πιο φθηνή καθώς επίσης και δεν απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις από την πλευρά του πελάτη για να κάνει οτιδήποτε. Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα που πρέπει να δούμε. Η πρόσβαση, σε αυτού του τύπου το web hosting είναι περιορισμένη καθώς δεν έχετε root access. Το πιο βασικό μειονέκτημα όμως είναι η απόδοση της ταχύτητας της ιστοσελίδας σας, η οποία εξαρτάται από τους πόρους που πιθανότατα χρειάζεται κάποια άλλη ιστοσελίδα που φιλοξενείται στον ίδιο server. Κάποια ιστοσελίδα μπορεί να έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και να χρειάζεται περισσότερους πόρους αυτόματα αυτό θα κάνει μια άλλη ιστοσελίδα λίγο πιο αργή.

  Cloud hosting

Στο cloud hosting οι ιστοσελίδες που φιλοξενούνται χρησιμοποιούν τους πόρους πολλών servers αντί να περιορίζονται σε έναν μόνο server. Αυτό που γίνεται είναι ότι πολλοί servers συνδέονται μεταξύ τους και λειτουργούν ως ένας. Έτσι, αν η ιστοσελίδα ενός πελάτης έχει αυτό το είδος hosting και κάποιος server αντιμετωπίσει πρόβλημα, τότε η ιστοσελίδα του θα συνεχίσει να λειτουργεί αφού θα εξυπηρετείται από τους άλλους servers. Οι πόροι που παρέχονται είναι κοινόχρηστοι για όλους.

Το innoview.gr σας παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξετε μια από τις cloud hosting υπηρεσίες του με linux λειτουργικό και μέσα από την επιλογή των εγγυημένων πόρων να έχετε τους πόρους που χρειάζεστε.
Για να δούμε ποιό από τα δύο πρέπει να επιλέξετε. Ως καλύτερη επιλογή θεωρείται το cloud hosting σε σχέση με το shared hosting, λόγω της ικανότητας του να χειρίζεται τη μεγάλη επισκεψιμότητα, τη βελτιωμένη προστασία της ασφάλειας και την αξιοπιστία. Οι συγκεκριμένες επιπλέον επιλογές έχουν κόστος, ωστόσο αν θέλετε να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας και να επιτύχεται ένα υψηλό ποσοστό απόδοσης, τότε το cloud hosting είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αν όμως δεν έχετε υψηλό προυπολογισμό τότε μπορείτε να επιλέξετε μια υπηρεσία shared hosting και να κάνετε την αναβάθμιση αργότερα.

Επιλέξτε την υπηρεσία φιλοξενίας που καλύπτει τις ανάγκες σας μέσα από το innoview.gr!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...