Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες


Το Ruby on Rails, συχνά Rails ή RoR, είναι ένα πλαίσιο ανάπτυξης λογισμικού web ανοιχτού κώδικα για τη γλώσσα προγραμματισμού Ruby. Προορίζεται για χρήση σε συνδυασμό με ευέλικτες μεθοδολογίες ανάπτυξης, οι οποίες χρησιμοποιούνται για ταχεία ανάπτυξη λογισμικού.

Μικρή ιστορική αναδρομή για τo Ruby on Rails.

O David Heinemeier Hansson είναι ο εμπνευστής του Ruby on Rails καθώς προήλθε από τη δουλειά του στο Basecamp, ένα εργαλείο διαχείρισης project. Αρχικά κυκλοφόρησε ως ανοιχτού κώδικα τον Ιούλιο του 2004, ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2005 είχαν τη δυνατότητα και άλλοι προγραμματιστές να δώσουν κώδικα. Κομβικό σημείο ήταν όταν η Apple ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορούσε το Ruby on Rails μαζί με το Mac OS X v10.5 τον Αύγουστο του 2006, η κυκλοφορία του πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2007.

Παρακάτω θα δούμε μερικά χαρακτηριστικά του Ruby on Rails.

 MVC αρχιτεκτονική: Το Ruby on Rails βασίζεται στην αρχιτεκτονική MVC (Model View Controller) που επιτρέπει τα δεδομένα να μπορούν να διαχωριστούν από την παρουσίαση.
 Προσαρμοσμένη διεύθυνση URL: Προσαρμοσμένο ή φιλικό URL σε μηχανές αναζήτησης μπορεί να αναπτυχθεί με τη χρήση του Ruby on Rails framework.
 Database Access Library: Το Ruby on Rails περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκη πρόσβασης σε βάσεις δεδομένων - Active Record - που απλοποιεί τη διαχείριση δεδομένων. Το Active Record αυτόματα χαρτογραφεί τους πίνακες σε κλάσεις και τις γραμμές σε αντικείμενα.
 Βιβλιοθήκες για κοινές εργασίες: Το Ruby on Rails περιλαμβάνει μια σειρά από βιβλιοθήκες που απλοποιούν την κωδικοποίηση των κοινών εργασιών προγραμματισμού.
 Debugging: Αναλυτικά αρχεία καταγραφής των σφαλμάτων τα οποία καθιστούν πιο εύκολο τον εντοπισμό σφαλμάτων στις εφαρμογές.
 Components: Τα components μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση επαναχρησιμοποιήσιμου κώδικα καθώς επίσης μπορούν να συμπεριληφθούν για τη διαμόρφωση προτύπων.

Μέ τις υπηρεσίες hosting που σας παρέχει το innoview.gr έχετε τη δυνατότητα να έχετε τις εκδόσεις 1.8, 1.9, 2.0, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4 του Ruby on Rails.

Δείτε τις υπηρεσίες hosting του innoview.gr!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...