Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες

Ημέρα Προσωπικών ΔεδομένωνΗ χρήση των προσωπικών δεδομένων μέσω διαδικτύου αυξάνετε κάθε μέρα. Η χρήση τους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι καθημερινές καθώς επίσης και σε online κρατήσεις. Η προστασία τους είναι δικαίωμα όλων μας, η 28η Ιανουαρίου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα προσωπικών δεδομένων.

Η συλλογή προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να γίνεται υπό αυστηρές προυποθέσεις και για νόμιμους σκοπούς, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Επίσης, υποχρεωμένοι να σέβονται και να διαφυλάσσουν τα προσωπικά δεδομένα είναι όσοι οργανισμοί ή πρόσωπα τα συλλέγουν και τα διαχειρίζονται. Καθημερινά διαβιβάζονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε κάθε άκρη της γης τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Ο λόγος που θεσπίστηκε η ευρωπαϊκή ημέρα προσωπικών δεδομένων είναι η ενημέρωση των χρηστών για την ευαισθησία του ζητήματος των προσωπικών δεδομένων. Στην εποχή μας που όλα αλλάζουν και όλα αμφισβητούνται η διασφάλιση των δεδομένων μας θα πρέπει να είναι κανόνας.

Η ανάγκη προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων είναι άκρως σημαντική με την εξέλιξη του διαδικτύου και τη συνεχόμενη παροχή νέων υπηρεσιών. Είτε το γνωρίζουμε είτε όχι η επεξεργασία των στοιχείων μας είναι συνεχόμενη. Το σημείο στο οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα είναι, που δίνουμε τη συγκατάθεση μας ώστε να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία μας. Στην ουσία θα πρέπει άμεσα ή έμμεσα να έχει δηλωθεί απο τον εκάστοτε χρήστη η συναίνεση του ότι συμφωνεί στην επεξεργασία των στοιχείων. Καθώς επίσης απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να υπάρχει ενημέρωση για το ποιός είναι αυτός που ζητά επεξεργασία των στοιχείων, το λόγο που θέλει να κάνει χρήση τους, ποιά στοιχεία χρειάζεται και που θα τα διαβιβάσει. Εξαίρεση βέβαια αποτελεί η περίπτωση όπου η επεξεργασία των στοιχείων επιβάλλεται απο το νόμο.

  Η ιδιωτικότητα είναι πολύτιμη, διαφυλάξτε τα προσωπικά σας δεδομένα.  

Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι ιστοσελίδες τις οποίες επισκέπτεστε και δίνεται τα στοιχεία σας χρησιμοποιούν μια σειρά απο συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να αποφευχθεί κακόβουλη χρήση τους.Το innoview.gr σέβεται τα προσωπικά σας δεδομένα και πληρεί όλες τις προυποθέσεις ώστε να μην γίνεται καμία κοινοποίηση σε τρίτους, καθώς επίσης και τις τελευταίες μεθόδους κρυπτογράφησης και πιστοποιήσης ασφαλείας ώστε να είναι ασφαλής η πλοήγηση και οι συναλλαγές στην ιστοσελίδας μας. Η ευαισθησία και η κοινωνική ευθύνη σε θέματα ασφαλείας του innoview.gr έχεις ως αποτέλεσμα τη στήριξη οργανισμών που σχετίζονται με την προστασία και την διασφάλιση των παιδιών και των εφήβων στο διαδίκτυο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...