Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες

Στρέφοντας την προσοχή μας στα ηλεκτρονικά καταστήματα παρατηρείται αύξηση των διαδικτυακών επιθέσεων εναντίον τους. Ψηφιακοί βανδαλισμοί με κακόβουλο λογισμικό λαμβάνουν χώρα καθημερινά, προκαλώντας εκτός από άρνηση παροχής της υπηρεσίας και απώλεια δεδομένων των πελατών τους.

Προκειμένου να αντιληφθούμε καλύτερα τη σημαντικότητα των επιθέσεων, αρκεί να σκεφτούμε την διαδικασία που ακολουθείται κατά την αγορά ενός οποιοδήποτε προϊόντος. Ο πελάτης συμπληρώνει τα προσωπικά του δεδομένα και χρησιμοποιεί πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Τα δεδομένα αυτά αποτελούν στόχο κάθε κυβερνοεγκληματία γιατί μπορούν εύκολα να πουληθούν στη μαύρη αγορά. Στην περίπτωση που δεδομένα που χρησιμοποιούν οι πελάτες για την αγορά προϊόντων πέσουν στα χέρια κυβερνοεγκληματιών και χρησιμοποιηθούν παράνομα, τότε ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης του e-shop μπορεί να αντιμετωπίσει αγωγές αποζημίωσης τόσο από αυτούς, όσο και από τις συνεργαζόμενες εταιρείες διαχείρισης πιστωτικών καρτών. Προκειμένου, να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά, μπορούμε να κατευθυνθούμε στα παρακάτω:

Χρήση πιστοποιητικού SSL (Secure Sockets Layer), με σκοπό την ύπαρξης ενός ασφαλούς καναλιού επικοινωνίας. Οι μέθοδοι κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί ένα πιστοποιητικό SSL, εγκαθιδρύουν μία ασφαλή σύνδεση μεταξύ επισκεπτών και ηλεκτρονικού καταστήματος, με αποτέλεσμα τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα να είναι πιο ασφαλή και λιγότερο ευάλωτα.

Αποφυγή στη διατήρηση οικονομικών στοιχείων. Η χρήση διασύνδεσης με τραπεζικά συστήματα για αποδοχή πληρωμών με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα καθώς και με ηλεκτρονικά προρτοφόλια (όπως PayPal, MasterPass, Viva Wallet κ.α.), μας απαλλάσσει από το βάρος της διαχείρισης ευαίσθητων δεδομένων των πελατών, που σχετίζονται με οικονομικά στοιχεία και αποφυγή ψεύτικων συναλλαγών.

Αναβαθμίσεις ασφαλείας και ενημέρωση των εργαλείων που χρησιμοποιούνται. Η χρήση παλαιότερων εκδόσεων και η μη συντήρηση γενικά των συστημάτων σας, δημιουργεί ευπάθειες, οι οποίες μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλες ενέργειες.

Καθημερινό scanning με τη χρήση Anti-malware σημάνσεων ασφαλείας. Ο προληπτικός έλεγχος του ηλεκτρονικού σας καταστήματος μειώνει τις πιθανότητες μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό και αντιμετώπισης των δυσάρεστων επιπτώσεων που αυτό προκαλεί.

Το innoview.gr σας προσφέρει πολυάριθμες λύσεις, τόσο σε πιστοποιητικά SSL όσο και σε σημάνσεις ασφάλειας, με τα οποία θα ασφαλίσετε τη διαδικτυακή σας παρουσία γρήγορα και οικονομικά.

Ενημερωθείτε τώρα για όλες τις λύσεις που προσφέρουν μέγιστη προστασία και κρυπτογράφιση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...