Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες


Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν μια ιστοσελίδα ώστε να διαφημίζουν και να προωθούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Ο χώρος του διαδικτύου όμως, δεν είναι απόλυτα ασφαλής. Έτσι, υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της απόδοσης και της ασφάλειας της εκάστοτε ιστοσελίδας.

Πώς επιτυγχάνεται αυτό όμως; Αυτό επιτυγχάνεται με ένα δίκτυο παροχής περιεχομένου (CDN (Content Delivery Network)) της CloudFlare. Το CDN είναι ένα κατανεμημένο δίκτυο servers που παρέχει αρκετά πλεονεκτήματα σε μια ιστοσελίδα.

Παρακάτω θα δούμε κάποια από τα πλεονεκτήματα αυτού.

  Cache content (Αποθήκευση περιεχομένου)
Κάνοντας αποθήκευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας, η CloudFlare έχει σημαντκή συμβολή στη βελτίωση της ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας, στη μείωση της χρήσης εύρους ζώνης (bandwidth) καθώς και τη μείωση χρήσης της CPU στο server.

  Υψηλή διαθεσιμότητα
Με ένα μεγάλο αριθμό δικτύου servers παγκοσμίως, εάν ένας server αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, το CDN της CloudFlare απλά χρησιμοποιεί ένα άλλο server.

  Αυξημένη ασφάλεια
Με την CloudFlare εμποδίζονται οι απειλές προτού φθάσουν σε μια ιστοσελίδα καθώς συμβάλει στην βελτίωση της ασφάλειας. Επίσης, με το CDN του CloudFlare παρέχεται και κάποια προστασία όσον αφορά τις επιθέσεις Distributed Denial of Service (DDoS).

Είδαμε ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της CloudFlare, πώς όμως λειτουργεί αν κάποια ιστοσελίδα είναι σε αυτό; Μόλις ενεργοποιηθεί η CloudFlare στο λογαριασμό, τότε η ιστοσελίδα γίνεται μέρος τους δικτύου της. Αυτό το δίκτυο μεταφέρει την κυκλοφορία ιστοσελίδας μέσω του παγκόσμιου δικτύου κέντρων δεδομένων της CloudFlare. Όπως αναφέραμε και στα πλεονεκτήματα της CloudFlare αποθηκεύσει περιεχόμενο στους servers του (όπως CSS, JavaScript και αρχεία εικόνων) και έτσι βελτιστοποιεί την προβολή του περιεχομένου. Το περιεχόμενο της εκάστοτε ιστοσελίδας προβάλλεται από τον πλησιέστερο στους επισκέπτες της CloudFlare server, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου φόρτωσης της ιστοσελίδας. Εάν ένας διακομιστής στο δίκτυο της CloudFlare είναι πολύ απασχολημένος, η κυκλοφορία τότε δρομολογείται αυτόματα στον επόμενο server που βρίσκεται πιο κοντά στους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Με το CDN της CloudFlare μπλοκάρονται οι απειλές πριν ακόμη φτάσουν στον server. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ασφάλειας και στη μέιωση σπατάλης του bandwidth.

Το innoview.gr σας παρέχει σε όλες τις υπηρεσίες Cloud Linux Hosting και Windows Hosting τη δυνατότητα για ενεργοποίηση της CloudFlare άμεσα και έυκολα από την πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσίας hosting, ως πιστοποιημένος συνεργάτης του.

Επιλέξτε σήμερα μια υπηρεσία hosting μέσα από το innoview.gr!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...