Ο σύμμαχος σου στις νέες τεχνολογίες

Web Application Firewalls (WAF)Στα τέλη της δεκαετίας του '80 εμφανίστηκαν τα firewalls. Σκοπός τους ήταν να βελτιώσουν την ασφάλεια των επιχειρήσεων. Η πάροδος του χρόνου είχε ως αποτέλεσμα την εξέλιξη της τεχνολογίας και την εμφάνιση νέων απειλών, έτσι περάσαμε στα Web Application Firewalls (WAF).

Τι είναι τα Web Application Firewalls (WAF); Τη δεκαετία του '90 κατασκευάστηκαν τα WAF τα οποία ήταν ένα νέο είδος firewall, αρχικά σκοπός της δημιουργίας τους ήταν η αντιμετώπιση απειλών πέρα απο αυτές που αντιμετώπιζαν τα κλασσικά firewalls. Eπικίνδυνες ήταν οι απειλές που γινόταν μέσω χρήσης μη εξουσιοδοτημένου πρωτοκόλλου, όπου η επίθεση γινόταν στην εφαρμογή ή στην υποδομή και όχι στο ίδιο το πρωτόκολλο. Είναι αντιληπτή η επικινδυνότητα της συγκεκριμένης επίθεσης καθώς οι hackers μπορούσαν να επιτίθενται μέσω πιστοποιημένων πρωτοκόλλων και να υποκλέπτουν πληροφορείες συστημάτων παρακάμπτοντας τα κλασσικά firewalls.

Ο τρόπος υλοποίησης της εφαρμογής τείχου προστασίας (Web Application Firewall), είναι η εγκατάσταση του στους web servers ή και μέσα στον κώδικα της εφαρμογής. Οι αυξημένες επιδόσεις και οι αρκετές επιλογές παραμετροποίησης είναι ένα από τα πλεονεκτήμτα της συγκεκριμένης υλοποίησης. Το innoview.gr έχει ενεργοποιήσει κεντρικά την εφαρμογή WAF στις υπηρεσίες φιλοξενίας του ώστε να παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στις ιστοσελίδες σας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε τη φήμη σας προς τους πελάτες σας καθώς μειώνονται κατα πολύ οι πιθανότητες για κακόβουλη ενέργεια.

  Επιλέγετε υπηρεσία φιλοξενίας η οποία να σας παρέχει τη μεγαλύτερη ασφάλεια.  

Ο λόγος που είναι χρήσιμο να είναι ενεργοποιημένο το WAF σε web servers είναι γιατί οι hackers επιλέγουν να επιτεθούν σε αυτούς. Η επίθεση σε web servers γίνεται γιατί τους δίνεται η δυνατότητα να εισάγουν malware και αυτό να εξαπλωθεί. Η επιλογή τους απο τους hackers γίνεται γιατί:

  Είναι πιο ισχυροί απο τους προσωπικούς υπολογιστές.
  Η επίθεση γίνεται από ένα σημείο και όχι απο πολλαπλούς υπολογιστές.
  Είναι πιο αποτελεσματικές επιθέσεις καθώς είναι πιο γρήγορη η σύνδεση στο διαδίκτυο.
  Είναι συνδεδεμένοι συνεχώς, ένας απλός χρήστης κλείνει τον υπολογιστή του το βράδυ.
  Συνδέονται σε IP διευθύνσεις δημοσίων δικτύων.

Επιλέξτε την υπηρεσία φιλοξενίας απο το innoview.gr που σας ταιριάζει και σας παρέχει ασφάλεια!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω RSS Feed  

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δείτε τις προσφορές του innoview.gr σε ένα πλήθος υπηρεσιών του και διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα του innoview.gr

Ενημερωθείτε για την κατάσταση υπηρεσιών του innoview.gr

Περισσότερα...